Strimlad anka recept

Anka med apelsinsås

Anka med apelsinsås

Måste bara få dela med mig av detta underbara recept. Det är supergott och fungerar utmärkt som bjudmiddag eftersom det går att förbereda
Anka med blomkål- och potatispuré

Anka med blomkål- och potatispuré

Servera som en liten hög på toppen av ankan. Sätt ugnen på 150°C. Torka av ankfilén med hushållspapper och halstra den med skinnsidan nedåt i en grillpanna eller på grillen
Påsk Anka

Påsk Anka

Insåg när jag såg att hel Anka såldes att det har jag nog aldrig provat det. sky med sherry och fond och det ”göttiga” från ankan

Anka

Idag, så här dagen före den stora ringningen fick det bli anka med gröna grönsaker, vissa av dom nyskördade
Anka med udonnudlar

Anka med udonnudlar

Lägg nudelsalladen tillsammans med ankan i en djup soppskål och slå över den heta dressingen. Det här en rätt som är en blandning mellan det kinesiska och japanska köket
Fikonsås till anka.

Fikonsås till anka.

Denna gången simmade ankan i en fikonsås, efter ett recept märkt med GOTT från gröna skattkistan. En sås som passar lika bra till kyckling, gås och kalkon som till anka
Asiatisk wok med anka på muurikka

Asiatisk wok med anka på muurikka

Anka var verkligen perfekt att göra på muurikka, inne osar den för mycket och på en grill brinner och ryker den mycket av allt fett
Smakrik sallad med asiatisk anka.

Smakrik sallad med asiatisk anka.

4 portioner. 1 ankbröst. 2 msk japansk soja. 2 msk sherry. 1 tsk socker. 2 stjärnanis. 1 tsk hela korianderfrön. 1 dl teriyakisås
Five spice anka med rostad kål och karamelliserad apelsin

Five spice anka med rostad kål och karamelliserad apelsin

4 ankbröst 1 spetskål (gärna röd) 1 spetskål 2 msk five spice 1 ask mungbönor. Sås2 apelsiner, strimlat skal och filé 2 dl kalvfond 2 msk smör 1 gul lök 2 klyftor vitlök 2 citrongräs 3 msk rörsocker 1 dl vitt vin 2 tsk sherryvinäger salt peppar
Pekinganka - LCHF

Pekinganka - LCHF

Traditionellt serveras Pekinganka på Mandarinpannkakor med förvälld salladslök eller späd purjolök, strimlad rå gurka och Hoi Sin-sås