Blev lite härligt goda strassburgare, så tokgott. Var bara tvungen att inviga min nya kaksprits jag köpt, eller ny och ny, den är ju från 60-talet tror jag, fast oanvänd ändå, en Sawa Deluxe 2000
Rör smör, floursocker och vaniljsocker mjukt. Tillsätt det uppvispade ägget, vänd i mjölet. Spritsa ut dem med en kaksprits och grädda i mitten av ugnen i 10 min i 175º
Idag provade vi att göra glutenfria Strassburgare. Den yngsta (som bakade med mig) tyckte att de blev godare än de med vetemjöl - och de är ändå en av favoriterna
Så spröda så de smälter i munnen är dessa små (inte så vackra) men goda Strassburgare bakverk. Degen är lätt att göra det enda som är lite bökigt är att spritsa ut kakorna, skulle inte rekomendera någon att försöka göra detta med en gångs påsar
Strassburgare är en av de mest tacksamma kakorna som finns. Strassburgare. Strassburgare. Man har för det mesta ingredienserna hemma, de smakar underbart och man kan variera färg, form och smak i oändlighet
Strassburgare ser väl egentligen inte ut så här men jag tyckte det kunde vara roligt att spritsa fina kakor och med sylt på toppen blir de ju bara så ljuvliga
I. d. a. g. p. r. o. v. e. i. t. ö. l. u. n. f. S. s. b. D. y. (. m. k. ). c. ä. j. -. h. å. 1. 0. /. 2. x. E. T. A. M. J. Ö. L. R. G. 7. 5. 8. d d. d l