Strömmingslåda recept

7 Spara
Strömmingslåda med färska örter och senapsgrädde

Strömmingslåda med färska örter och senapsgrädde

Den här strömmingslådan passar bra på påskbordet - varm eller kall - men är förstås god året om, närhelst man känner för att boosta sig med Omega 3 och D-vitamin. 500 g färdigrensad strömmingsalt och vitpeppar från kvarn40 - 50 g färska örtkryddor - jag tog ungefär lika av persilja, dill och gräslök1 msk Dijonsenap1 - 2 pressade vitlöksklyftor2 äggulor2 dl grädde - eller någon alternativ grädde1 dl turkisk yoghurt - eller alternativ variantca 1 dl färskriven parmesan - kan uteslutas om man inte tål mjölkprodukter, krydda då lite extrasalt och vitpeppar från kvarnmörkt bovetemjöl eller glutenfritt ströbröd att sikta överSkölj och torka strömmingen, och klappa den torr med hushållspapper
3 Spara
Sill eller Strömming

Sill eller Strömming

Nummer ett smaksattes med persilja och vitlök och receptet har jag hämtat från mmm. I går bestämde jag mig i alla fall för att äta sill till middag - eller strömming som det kallas längre norrut - och jag passade på att bjuda in mina föräldrar så att mamma skulle slippa middagsbestyr för en gång skull
0 Spara
Strömmingslåda

Strömmingslåda

Tillagning. 1. Sätt ugnen på 250 grader. Lägg strömmingsfiléerna med köttsidan uppåt på ett smörgåspapper eller en skärbräda
1 Spara
Vinterströmming

Vinterströmming

Ugn 200º. Skölj strömmingsfiléerna och låt dem rinna av. Lägg dem med skinnsidan uppåt. Strö över salt och hackad persilja
1 Spara

Strömmingslåda

Rensa, bena ur och skölj strömmingen. Lägg den med köttsidan upp. Kläm ut en rak sträng med kaviar på strömmingen och rulla ihop
1 Spara

Leos strömmingslåda

Sätt ugnen på 200°. Smörj en ugnsfast form. Krydda strömmingen med salt och peppar. Blanda crème fraiche, purjolök och dill, smaka av med salt och peppar
Sökförslag och sidor