Strömmingslåda är en fantastiskt maträtt som man gärna äter om och om igen. Lägg ut strömmingsfilerna på en skärbräda med skinnsidan ner, bred ut en liten klick kaviar på varje filé, rulla sedan ihop varje filé till en rullad
Lägg ut strömmingen och salta. 500 g strömmingsflundra. 500 g strömmingsflundra 2 dl persilja, hackad 0,5 liten purjolök, hackad 2 dl vispgrädde 2 msk ljus dijonsenap ströbröd salt
God strömming där ansjovisen ger extra smak. Klipp bort ryggfenan på strömmingsfiléerna. Rulla ihop strömmingsfiléerna med skinnsidan utåt och lägg dem tätt i formen
Skölj strömmingsfiléerna och klipp bort ryggfenan. Lägg strömmingen ovanpå potatisen och salta lite. Häll blandningen över strömmingen och strö över lite ströbröd
Låt strömmingslådan gärna stå en stund och svalna av innan servering. Lägg ut strömmingsfiléerna på en skärbräda med skinnsidan ner, bred ut en liten klick kaviar på varje filé, rulla sedan ihop varje filé och lägg den överst i formen
Gratinerad Rullströmming. Strömming är bland de billigaste och nyttigaste fiskarna vi kan köpa. Strömming, sill, lax, sik, gös, gädda, abborre, ja alla våra inhemska fiskar smakar så mycket mer
Rulla strömmingen med skinnsidan inåt. 225°Salta och peppra strömmingen på den köttiga sidan. 1Vispa samman kaviar, gräslök och grädde och häll över strömmingsrullarna
Smörj formen vik strömmings/sillfileerna och lägg tätt i formen. Vispa ca 2 dl grädde blanda i ett knippe finhackad dill, finhackad lök av något slag är inte ett måste, kalles kaviar ca 1/3 tup, ett par dl chilisås, salt & peppar