Klassisk och praktisk husmanskost, gott till lunch eller på smörgåsbordet. 2 msk smör. Klicka smör över och sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter. 2 msk smör
Senap och Ekologiskt smör kom i alla fall liksom strömmingen härifrån Sverige. Slutresultatet blev riktigt läckert, en rätt som också passar fint att ta till på något av vårens Smörgåsbord
Smör till formen. Smörj formen med smör, bottna med potatis. Smör till formen. Gott med strömming. Denna gång i en låda med milda smaker av kaviar, lök och grädde
Hetta upp 1 msk smör i en kastrull. Smörj en ugnsform med 1 msk smör. Strö över ströbröd och fördela ut 1 msk smör ovanpå. 1 msk smör. 5 st purjolök 1 msk smör + 1-2 msk till formen 2 st tomater skivade 1 dl chilisås 1 msk dillfrön 1 msk finriven pepparrot 3 dl grädde 2 msk finhackad dill salt och vitpeppar strömmingsfiléer 2 msk ströbröd Till servering 1 st påse bladspenat citronbaserad dressing
Rör ned smör/margarin och ev grädde. 500 g rensad strömmingDijonsenap - ca ½ dlsalt och peppar från kvarn2 dl valfri grädde - jag tog laktosfri vispgrädde1½ msk Hawaikrydda från The Spice Treeca 2 msk ströbröd - glutenfritt för migsmör/margarin till formen600 g skalad potatis300 g skalade morötter2 vitlöksklyftorbuljongpulver1 msk smör/margarinev några msk gräddeTorka strömmingen och klipp bort ryggfenorna. 1 msk smör
Smörj en ugnssäker form. Smält smöret. Blanda med löken, det smälta smöret och dillen. Strö över ströbröd, droppa över lite smält smör och sätt in lådan i ugnen på nedersta falsen i 10 minuter. 50 g smör. 2 msk smält smör. 10 ansjovisfiléer 2 msk finhackad gul lök 50 g smör 3 msk finklippt dill 2 msk ströbröd 2 msk smält smör 1 dl grädde 1 dl mjölk 2 msk chilisås
Idag gjorde jag en supersmarrig strömmingslåda och inte en smula blev kvar. Lägg ut de rensade strömmingsfiléerna med köttsidan uppåt på ett smörgåspapper