Strömmingslåda är en fantastiskt maträtt som man gärna äter om och om igen. Men, somsagt, vi börjar med en klassiker i extended version med ton av kaviar, gräslök och Västerbottenost, Smaklig spis
Rulla strömmingen med skinnsidan inåt. Servera med kokt potatis och råkostsallad. 11 msk gräslök. 1300 g Strömminingsfiléer salt och peppar 1 tsk matfett 1 st purjolök dm 1 msk kaviar 1 msk gräslök skivad 2 dl matlagningsgrädde 1 tsk majsstärkelse Servera med. 1Vispa samman kaviar, gräslök och grädde och häll över strömmingsrullarna
Strömmingslådamed senapsgrädde och örter. Äggröra med matjes och gräslök. Jag har full respekt för att man om man har en sockerberoendeproblematik måste följa en väldigt strikt nollkolhydratkost, och jag vet också att många som har bekymmer med diabetes, högt blodtryck och besvärande fetma mår bra av en sådan kost
Strömmingslåda däremot kan värmas om det är nödvändigt. Strömming kan tillagas på så många olika sätt och säkert har flera av er skräckupplevelser med otäck strömming som serverats i skolmatsalen eller på en sämre lunch-restaurang
ansjovis, gräslök, dill, grädde, crème fraiche, tomatpuré, salt och peppar i en bunke. * Rulla filéerna en och en med skinnsidan utåt och lägg i formen/formarna