Storpirog recept

Storpirog

Storpirog

Så här gör du Sätt ugnen på 200 grader. Börja med fyllningen så att den hinner svalna
Storpirog

Storpirog

En storpirog med köttfärsfyllning som omväxling till paj och pizza. Serveras med en grönsallad och majonnässås smaksatt med italiensk salladskrydda
Laxpiroger

Laxpiroger

Alternativt lägg på all fyllning på storpirogen. För ett tag sedan så lagade jag en köttfärsrulle och la ut receptet på här
Storpirog med köttröra

Storpirog med köttröra

Valet föll på denna storpirog. Alice fick en bok av mig och fick sedan leta på en bild på vad hon ville ha till lunch

Storpirog

Pirogdeg. 3 dl rågsikt 2 dl vetemjöl 1 dl bovetemjöl 2 kokta kalla potatisar 125 g smör/margarin (kallt) 5 msk vatten 0

Storpirog med medelhavsgrönsaker

Pajdeg. Mät upp mjölet i en skål. Lägg i smöret, skuret i små bitar. Fin fördela smöret i mjölet med en gaffel, fingertopparna eller i matberedare till en smulig massa