Idag är det dessutom dags för den stora kalasdagen. Jag älskar revben. Revben faller under kategorin favoritkött att grilla i min bok, och jag gör det därför både gärna och ofta här hemma
Go'eftermidda gott folk, vi har samlats i Mårtenssonska köket idag för att bjudas på revben av sida, något som vi skåningar (och säkert flera med oss) tycker om
Det var en fin revbensrad (så ska det se ut ICA, och inte ett halvknäckt stycke med en massa köttslamsor som hänger som en stor "jag vet inte vad"), två skivor lagom marmorerade entrecôteskivor och en bit gryèreost
Grilla revbenen tills de fått fin färg några minuter på varje sida. lägg revbensspjällen på en ugnsplåt och stek i ca 20 minuter tills revbenen fått fin färg. 1 kg tjocka revbensspjäll
Dock tror jag att jag många gånger i mina recept har uttryckt mig i stora ord och exalterade adjektiv för att beskriva rätter som jag tycker jag har lyckats bra med
Revben. Jag kokar alltid revbenen först, innan jag steker dem i ugnen eller grillar dem. Sen så lägger jag revbenen på ett ugnsgaller, med en plåtunder 200 gr i ca 40-60 men man får göra ett kik dåoch då för att se om de är färdiga
Skär revbenen i mindre bitar, lägg dem i dubbla plastpåsar och häll marinaden över dem, förslut så. luftfritt som möjligt påsarna och ställ dem i en bytta i kylskåpet, vänd påsen några gånger, revbenen skall marineras över natten
Blanda alla ingredienser till grilloljan väl, och pensla på revbenet runt om ordentligt. Lägg revbenet med bensidan upp på ett galler och placera mitt i ugnen