Stora rödbetor recept

Rödbetor och stora vita bönor

Rödbetor och stora vita bönor

Tärnade rödbetor med stora vita bönor och bladspenat. Låt fräsa en stund och blanda sedan i de färdigkokta stora vita bönorna tillsammans med väl sköljd färsk bladspenat
Chèvreöverbakade rödbetor

Chèvreöverbakade rödbetor

Koka de stora något längre. Just chèvreost tillsammans med rödbetor är en mycket bra smakkombination. Koka de stora något längre
Rödbetor med fetaost & rostade solroskärnor

Rödbetor med fetaost & rostade solroskärnor

Koka rödbetorna och skala, dela dem i kvartar eller halvor om de är stora, fördela i tallrikar. Rödbetor med fetaost & rostade solroskärnor4 portioner600g färska rödbetor200g fetaostca 100g solroskärnoren knippa gräslök, hackadolivolja, salt, pepparRosta solroskärnorna med lite salt i en stekpanna, ställ åt sidan. 600g färska rödbetor

Rostade rödbetor med fetaost

Det beror lite på hur stora bitarna är. Man kan också lämna skalet på och rosta dem med rödbetorna som de är
Inlagda rödbetor

Inlagda rödbetor

Nå väl man tager (till två rätt stora burkar). Vi har ett trädgårdsland och i det har vi odlat lite rödbetor som det nu var dags att lägga in
Rödbetor, äpple och pepparrot

Rödbetor, äpple och pepparrot

Rödbetorna är som allra godast nu och väl värda att frossa i. Smakkombinationen är supergod med råa ingredienser och minst lika god med kokta rödbetor
Inlagda rödbetor

Inlagda rödbetor

Översta hyllan i vårt kylskåp består just nu av ett helt gäng tunga burkar med diverse godsaker i - pappas ättikskurka och saltgurka, inlagda rödbetor och plommonmarmelad
Rödbetor med getost...mmmmm!

Rödbetor med getost...mmmmm!

Fick rödbetor av en kollega. Jag kokade dem (med skalet på) i ca 40 minuter (ja, de var rätt stora, så det tog sin lilla tid)
Rostade rödbetor med fetaost

Rostade rödbetor med fetaost

Man kan också lämna skalet på och rosta dem med rödbetorna som de är. 500 gram betor av valfri sort - blanda gärna rödbetor, gulbetor och polkabetor. Skär betorna i lika stora bitar förslagsvis klyftor (6 klyftor per beta), 1 cm breda skivor eller 2x2 cm kuber
Rödbetor i Crock-Pot

Rödbetor i Crock-Pot

Rödbetorstora som tennisbollar fick gå på högsta effekt i sex timmar med vatten så det täckte och lite salt
Rödbetor och majrova i stekpannan

Rödbetor och majrova i stekpannan

Som med all snabbmat kräver den sin prepp och i mitt fall har jag redan kokat rödbetorna och som sagt fanns de stora vita bönorna på burk
Rödbetor med linser och feta

Rödbetor med linser och feta

Skär rödbetorna i stora klyftor. rödbetor. Baka rödbetorna i ugnen i 15–20 minuter. Sätt ugnen på 225 grader
Ugnsbakad rödbeta med chevre&honung

Ugnsbakad rödbeta med chevre&honung

Koka de stora något längre. Lägg rödbetorna att svalna i kallt vatten. Ringla olivolja över rödbetorna och strö över fingersalt
Inlagda rödbetor

Inlagda rödbetor

Skär storarödbetor i skivor. Sortera stora och små för sig om de skiljer sig mycket åt. Skölj rödbetorna i kallt vatten och skala dem med händerna
Rödbetor med Chèvre – smakrikt gott

Rödbetor med Chèvre – smakrikt gott

Så gott och med en läcker mörkt röd färg [utom den som fastnade på mina händer vid skalningen av dem kanske] på maten och perfekt konsistens blev det på bitarna, mjuka men ändå fasta och lagom stora
Kokta rödbetor med Crème fraiche.

Kokta rödbetor med Crème fraiche.

Skrubba rödbetorna och koka de mjuka i saltat vatten. När rödbetorna är kokta skalar du de lätt genom att trycka ut de ur skalet (plasthandskar är att föredra så slipper du röda fingrar)
Inlagda rödbetor

Inlagda rödbetor

Små rödbetor kan läggas in hela, stora blir bäst om de skivas eller skärs i klyftor. Koka upp ingredienserna till lagen och häll den över rödbetorna