Tärnade rödbetor med stora vita bönor och bladspenat. Låt fräsa en stund och blanda sedan i de färdigkokta stora vita bönorna tillsammans med väl sköljd färsk bladspenat
Koka rödbetorna och skala, dela dem i kvartar eller halvor om de är stora, fördela i tallrikar. Rödbetor med fetaost & rostade solroskärnor4 portioner600g färska rödbetor200g fetaostca 100g solroskärnoren knippa gräslök, hackadolivolja, salt, pepparRosta solroskärnorna med lite salt i en stekpanna, ställ åt sidan. 600g färska rödbetor
Översta hyllan i vårt kylskåp består just nu av ett helt gäng tunga burkar med diverse godsaker i - pappas ättikskurka och saltgurka, inlagda rödbetor och plommonmarmelad
Man kan också lämna skalet på och rosta dem med rödbetorna som de är. 500 gram betor av valfri sort - blanda gärna rödbetor, gulbetor och polkabetor. Skär betorna i lika stora bitar förslagsvis klyftor (6 klyftor per beta), 1 cm breda skivor eller 2x2 cm kuber
Så gott och med en läcker mörkt röd färg [utom den som fastnade på mina händer vid skalningen av dem kanske] på maten och perfekt konsistens blev det på bitarna, mjuka men ändå fasta och lagom stora
Skrubba rödbetorna och koka de mjuka i saltat vatten. När rödbetorna är kokta skalar du de lätt genom att trycka ut de ur skalet (plasthandskar är att föredra så slipper du röda fingrar)