Stora saftiga amerikanska chokladmuffinsmedchokladbitar i. Fördela smeten jämnt i muffinsformarna. Vänd allting med en slickepott tills det blir en jämn smet
Använder du en muffinsformpanna utan pappformar så smörj den innan med lite smör. Tillsätt smält smör, socker, ägg och mjölk samt vispa ihop till en muffinssmet
Var noga med att inte grädda dem för länge för då kan de bli torra. chokladbitar. Jag letade efter inspiration på chokladmuffins då jag ville testa något nytt recept
muffins på olja i stället för smör som fylldes med hallonsylt och mörk choklad. Stor glädje - även för personalen vid senaste restaurangbesöket dit ungen absolut skulle ta med böckerna för att läsa i medan alla vuxna pratade om tråkiga saker
Fyll sex engångsformar (amerikanska muffinsformar finns på Ica) med smet nästan ända upp i formen. Imorgon är det fredag tjohooooooooDessa muffins bakade jag i Mora förra fredagen, och bjöd min bror och fästmö på
Det är en stund sen jag bakat något, men idag skulle dottern prompt ha muffins och det skulle vara både mörk och vitchoklad i dem, så det var bara att googla fram ett recept
Det är något med köpta muffins. Det är ju såklart inte på naturlig väg som de lyckas bli så men det betyder inte att det inte går att få till riktigt saftiga muffins som de i affären hemma
"När man är en björn med mycket liten hjärna och tänker ut saker, upptäcker man ibland att en idé som verkade vara riktigt idéaktig inne i hjärnan, är helt annorlunda när den kommer ut i det fria och andra människor ser på
Ställ på storachokladbitar på högkant och tryck ner dem lite, lite försiktigt så att inte all choklad hamnar i botten utan i mitten när muffinsarna gräddas (det sjunker ner)
Fördela smeten i muffinsformar, gärna ställda i muffinsplåt för bästa form. Antalet muffins beror på om man vill göra stora amerikanska (12 st) eller normalstora svenska (24 st). Grädda mitt i ugnen i ca 12-17 min (normalstoramuffins) eller 20-25 min (storamuffins), kontrollera med en potatissticka om de är klara