Varma mackor med champinjonstuvning gjord på burkchampinjoner, det är grejer det. När jag var barn dök varma mackor upp titt som tätt på tallriken och just den här sorten med en krämig champinjonstuvning var min favorit
De senaste dagarna har jag varit drabbad av en förkylning från helvetet och det har inte riktigt funnits energi över för några större ansträngningar i köket, det har fått bli mest mackor
8 skiva formfranska, ljust 3 silverlökar, stora 200 g vispgrädde 15 g svart tryffel, färsk och riven 1 citron 70 g parmesanost, finriven (eller västerbottensost) 2 bananschalottenlökar 500 g körsbärstomater, blandade färger 150 g smör, till stekning libbsticka, till garnering (eller persilja) ev tryffel, till garnering
Skär zucchini i tunna skivor och paprikan i stora bitar. Dom här grillade mackorna blev urgoda, snabbt och enkelt kvällsmål om man inte vill göra en hel middag
I vilket fall, blir den bra kommer väl recept och bild upp på bloggen och tills vidare kan jag visa vad jag sitter och äter på just nu, varma mackor med skinka och emmentalerost
) Som sagt är detta ett storkok så jag har lite svårt att beräkna hur många portioner den räcker till, men den har räckt till en middag för 4 personer, 2 lunchlådor och så har jag lagt undan några rejäla skopor till fredagens hemlagade pizza och så en lite mindre portion till varma mackor i nästa vecka
De senaste dagarna har jag varit drabbad av en förkylning från helvetet och det har inte riktigt funnits energi över för några större ansträngningar i köket, det har fått bli mest mackor