En stor sorg i livet är ju att nästan allt det godaste godiset med bäst konsistens (violpistoler, körsbär, sura nappar, ferraribilar, zoo, sura ess etc) innehåller gelatin
Det blir inga stora desserter till var och en men det är så jag vill ha det. gelatinblad. Ställ bort kastrullen ifrån värmen och lägg i gelatinet, se till så det löser sig
Häll blåbärspurén i en skål och blanda ner vegegel/gelatinet. 5 dl flytande äggvita (motsvarar ca 4 stora äggvitor). 1 påse vegegel (eller snabbgelatin om du inte är vegetarian). ca 4 stora äggvitor
Blanda bär och gelatin i gräddet under omrörning. 4 gelatinblad eller 2 tsk gelatinpulver. Lägg under tiden gelatinen i en liten skål och blanda med 1-2 msk kallt vatten. 4 gelatinblad eller. 2 tsk gelatinpulver
Eftersom att jag inte använder gelatin i min bakning så körde jag på agar agar pulver. Since I don't use gelatin in my baking, I use agar agar powder instead
Rödvinbärsgelé. Du behöver inte rensa bären. Koka vatten och bär i 5 minuter. Häll bärmassan i en silduk över en kastrull och låt saften rinna av, pressa bären mot slutet så all saft kommer ut