Nu är ju inte vi dom mest tårttokiga personer som finns, det ska vi villigt erkänna, och inte därför sällar vi oss inte heller till den stora skaran av tårtbagare
Mandelbotten. Mandelbotten. Mandelbotten. Koka upp grädden med agavesirapen i en stor kastrull (bra med lite större kastrull så det inte kokar över), låt det sedan sjuda, tar en stund men efter ca 30-40 minuter börjar det hända lite i kastrullen
Så grattis i efterskott storjägarn. Bred på som första lager på tårtan och lägg på en mandelbotten. Tiden beror på hur tjocka varje botten blir, hur stora cirklar man gör
Rosspritsningen på bilden görs med en stor tandad tyll. Mandelbotten blir ljuvligt saftig, chokladkrämen så god att jag måste hindra mig från att äta upp den som den är
Mandelbotten. Mandelbotten. Mandlarna mals i mandelkvarn och blandas sedan med florsocker och bakpulver. Äggvitor vispas inte, men blandas direkt i mixen
Smält den ljusa chokladen och pensla på ett bakplåtspapper, lika stor som kakan. Fick tänka snabbt och bestämde mig för att göra men mandelbotten av smeten, så jag kompletterade med lite ingredienser och gjorde en mozartkaka istället med de klassiska smakerna, mandel, pistage, nougat och choklad
Gör dem inte för stora, hellre fler än stora. mandelbotten. mandelbotten. Det här är så gott. Biskvier i all sin glans, det finns tusen olika varianter