Lilla söta Saga var nöjd med att titta på när de stora barnen lekte. 1 dl vitt mtl vin (har du annat vin så kan du minska mängden lite)1 msk fiskfond2 dl creme fraicheen stor klick smörKlippt gräslökSmaka av med örtsalt och vitpepparGör så här
Putsa laxfilén helt fri från ben, dela sen laxfilén i 4 st lika stora delar. 1. Börja med murkelsåsen, använder du färska eller torkade murklor ska dessa kokas av 2x5 minuter i rikligt med vatten varefter allt kokvatten kastas
Skär laxen i 2 x 2 cm stora bitar. Sås. Skala och hacka löken. Ansa och skär paprikan i bitar. Koka lök och paprika i apelsinsaft, smulad buljongtärning och vatten ca 10 min utan lock
3 st stora vitlökskyftor. Blanda först blandningen till bädden för laxfilén. Strö över salt och peppar på laxfilérna(4st) och stek dem bara några få minuter
4 portioner4 skinn- och benfria laxfiléer a 150 g4 tsk skånsk grovkornig senap1 stor morot1 stor palsternacka1 liten kålrot (ca 350 g)4 potatisar (fast sort, ca 300 g)Olja till stekningSås
Ingredienser sparrisrisotto ca 4 portolivolja1 st bananscharlottenlök1 st vitlöksklyfta4 dl avorioris1½ dl vitt vin8-9 dl hönsbuljong1 pkt fryst sparrisen stor näve riven parmesanost2 msk smörsalt och pepparHacka lökarna och fräs dom i olivoljan i en stekpanna