Skär försiktigt, tills hummern är helt delad. Låt svalna, blanda sedan i köttet från hummern. 2 kokta humrar (eller krabbor, 2 stora eller fler små). 11 dl egen hummerfond (köpt endast 3 msk då den är mer koncentrerad). 12 msk riven ostKlyv hummern på längden. 1Lägg hummern på en plåt med bakplåtspapper. 1Fyll hummern med stuvningen
Klyv hummern. Smaksätt såsen med vin, salt och peppar och blanda sedan ner hummerköttet. 2 hummrar, kokta stora. Gratinerad hummer 2 hummrar, kokta stora
Gratinerad hummer tillhör en av våra favoriter och jag gör det ett par gånger om året när det ska festas till lite grann, för visst kan man äter hummer ofta och gärna med lite bubbel till
Ännu ett nytt år närmar sig och mat som lätt serveras till stora sällskap är välkommet för värden. Därför kommer här en smakrik och välkomponerad hummerrätt som passar utmärkt som en del av nyårsmenyn
När vattnet stormkokar, lägg i hummern med huvudet före. Dela hummern - jag gör det med en spetsig vass kniv från huvudet och bakåt med hummerstjärten utsträckt
Salta och peppra hummer och räkor. Skär hummerköttet i skivor och lägg i botten på en djup tallrik. Lägg ner räkorna och toppa med sparrisen och purjolöken och hummerklorna
Hummer är nyårsmaten framför andra, och även jag lyxade till med det på nyårsafton, som L och jag firade tämligen stillsamt här hemma tillsammans med TV och korsord
Med gratinerad Hummer, ett glas mousserande, yrande snöstorm och Nyårsklockor på radion. Det vilar ett stort ansvar på mig för att se till att den endast får det bästa när det gäller mat, träning och sömn