Förutom den smarriga bönröran, som jag lade ut recept på i föregående inlägg, så fyllde jag ciabattan med rostad aubergine, mozzarella, färsk basilika och en skvätt tomatsås
Ciabatta är ett italienskt bröd som trots sin mycket neutrala smak är helt fantastiskt. Ordet ”ciabatta” betyder ”toffel” på italienska därav deras lite klumpiga form
500 g stora räkor. bröd för 2 personer, exempelvis ciabatta eller surdegsbröd. 500 g stora räkor. bröd för 2 personer, exempelvis ciabatta eller surdegsbröd
Skär dem i bitar, hur stora bitar beror på vad du vill baka för bröd. En del av degen bakade jag ut till vridna portionsbröd och en del till något som ska likna ciabatta
Skär ciabattan i två delar. Svamp- och ostmacka2 st2 ciabatta200 g färska champinjonersmörmjöl1/4 grönsaksbuljongtärning0,5 dl vatten1 klick creme fracihesalt och pepparduetto-ost eller gräddädelSkär svampen i lagom stora bitar. 2 ciabatta
skär vattenmelonen, paprikan, gurkan, tomaten (ta bort kärnhuset så blir den inte så vattnig) och mangon till lagom stora bitar som passar till en sallad