Det rökta sidfläsket med sin helt magiska arom, också det från Frölunda lilla Saluhall skars ned i centimeterstora kuber och stektes på medeltemperatur till de hade släppt mycket av fettet, börjat bli krispiga och läckert gyllenbruna
Skär högrevet i bitar och stek på ganska hög värme i olivolja i en stor kastrull. Fortfarande taggad efter att ha hittat chipotle (rökt och torkad jalapeño) och anjos i lokala affären så bestämde jag mig för att testa göra en chiligryta american-style men med lite svenska influenser i form av lök och morötter då det finns få saker som lyfter nötkött lika bra
Finhacka lök och vitlök och fräs mjukt i en stor gryta (gärna en gjutjärnsgryta). Chili sin carne, chili con carne utan kött, chiligryta med quinoa – kalla det vad du vill, men värmer gott i magen gör det
Lägg allt i en stor gryta och fräs detta långsamt i lite smör. I går skulle jag göra chili. Allt var handlat och fanns hemma, så jag körde igång med att tärna köttet, bryna det, hacka chili och
1 stor gul lök, grovt hackad. 1 stor tomat i små tärningar. Jag har läst någon story om att det var en nunna på 1800-talet som vid ett besök från påven blandade ner allt möjligt som fanns tillgängligt i klosterköket, däribland choklad. 1 stor gul lök, grovt hackad
Jag gillar storkok och långkok. Före servering så hackar jag ner persilja i stora lass Det färdiga resultatet Morötterna ska ner i grytan när köttet faller isär
Den här gången blev det mustig chiligryta i Crock-Pot. Chiligryta, ca 6 port. 2 stora rutor mörk choklad (ca 25 g). Share Chiligryta, ca 6 port. 2 stora rutor mörk choklad (ca 25 g)