1 stor burk hela champinjoner 3 vitlöksklyftor 1 paket bacon, jag tog 150g rökt sidfläsk 250g kryddig korv, ex Merguez 1 kg nötstek/fransyska, älggrytbitar hade jag 250g steklök 4 morötter 4 stänger stjälkselleri 4 dl porter. Hetta upp smör i en stor gryta och bryn köttet rejält, krydda, låt den hackade vitlöken gå med på slutet och tillsätt sedan 5dl vatten och porter. 1 stor burk hela champinjoner 3 vitlöksklyftor 1 paket bacon, jag tog 150g rökt sidfläsk 250g kryddig korv, ex Merguez 1 kg nötstek/fransyska, älggrytbitar hade jag 250g steklök 4 morötter 4 stänger stjälkselleri
Tillsätt schalottenlök, selleri, vitlök och ingefära i smöret i någon minut utan att det bränns. 1 finhackad stjälkselleri. 2 finhackade vitlöksklyftor
Som ni kanske märker så använder vi gärna och ganska ofta stjälkselleri när vi lagar mat och någon undrade varför, så vi känner att en förklaring är på sin plats
Skala och hacka gul lök, morot, stjälkselleri i små tärningar och skiva vitlöken tunt. Smält smöret i en kastrull, tillsätt gul lök, morot, stjälkselleri och lagerblad och salta
I en riktig bolognese ingår alltid morot, buljong och selleri - jag kör oftast med stjälkselleri då jag tycker det blir godast, men rotselleri funkar också jättebra
Stek färsen i olivolja, tillsätt rosmarin och timjan samt den rivna vitlöken och stek i ytterligare någon minut (så att dofterna fyller köket), tillsätt de rivna morötterna, stjälksellerin och löken – rör om, låt stå några minuter på medelhög värme
Servera gärna med ett mos på potatis och palsternacka som du smaksatt med vitlök. 1 stjälkselleri, i stora bitar. 4 vitlöksklyftor, hackade. 1 stjälkselleri, i stora bitar. 4 vitlöksklyftor, hackade