Smör/olja. Det råkade falla sig så även här idag, eftersom en ledsen, ensam kycklingfilé kollade på mig när jag öppnade frysen och en hel massa stjälkselleri inhandlats till en annan rätt men inte kommer gå åt på långa vägar
Denna risotto med pilgrimsmusslor, brynt smör och saffransskum blev riktigt, riktigt god. Smält smör och olja i en stor kastrull på medelvärme och lägg i soffritto
smör att steka i. hetta upp en generös klick smör i en rymlig kastrull. smör att steka i. Soppa på stjälkselleri med dill, strimlade selleriblad och gräsig olivolja (6 förrättsportioner). Soppa på stjälkselleri med dill, strimlade selleriblad och gräsig olivolja (6 förrättsportioner)
smör eller rapsolja. smör eller rapsolja. 1 stor burk hela champinjoner 3 vitlöksklyftor 1 paket bacon, jag tog 150g rökt sidfläsk 250g kryddig korv, ex Merguez 1 kg nötstek/fransyska, älggrytbitar hade jag 250g steklök 4 morötter 4 stänger stjälkselleri 4 dl porter. Hetta upp smör i en stor gryta och bryn köttet rejält, krydda, låt den hackade vitlöken gå med på slutet och tillsätt sedan 5dl vatten och porter. 1 stor burk hela champinjoner 3 vitlöksklyftor 1 paket bacon, jag tog 150g rökt sidfläsk 250g kryddig korv, ex Merguez 1 kg nötstek/fransyska, älggrytbitar hade jag 250g steklök 4 morötter 4 stänger stjälkselleri
Strö mjöl på filén och vänd runt den i smöret. KALKONFILÉ MED STJÄLKSELLERI 400 g kalkonfilé2-3 selleristjälkar1 schalottenlök eller liten gul lök1/4 litet äpple i klyftorsmör till stekning1 msk vetemjölvatten till skyvispgrädde efter smak, åtminstone 1/2 dl1 liten bit chilipeppar, kan uteslutastorkad salvia 1/2-1 msksaltvitpeppar Peppra och salta filén och stek den hel i smör. 1 liten bit chilipeppar, kan uteslutastorkad salvia 1/2-1 msksaltvitpeppar Peppra och salta filén och stek den hel i smör
Smält smöret i en kastrull, tillsätt gul lök, morot, stjälkselleri och lagerblad och salta. Skala och hacka gul lök, morot, stjälkselleri i små tärningar och skiva vitlöken tunt
Traditionellt innehåller lobster rolls och shrimp rolls hackad stjälkselleri men det tycker jag inte är så gott, så jag använde istället tärnad gurka vilket gav lite crunch och fräschör
smör att steka i. Stek köttet i smör i het panna, salta och peppra. smör att steka i. 3-4 stänger stjälkselleri, skivade. 3-4 stänger stjälkselleri, skivade
Hetta upp smör i en stor gryta. Hetta upp smör i grytan. 4 stänger stjälkselleri. 1. Lägg i champinjonerna och fräs dem ett par minuter tillsammans med en pressad vitlöksklyfta
tre ”bitar/stjälkar” stjälkselleri, finhackade. Stek färsen i olivolja, tillsätt rosmarin och timjan samt den rivna vitlöken och stek i ytterligare någon minut (så att dofterna fyller köket), tillsätt de rivna morötterna, stjälksellerin och löken – rör om, låt stå några minuter på medelhög värme