½ finhackad rödlök. 1 finhackad stjälkselleri. Pulled pork. Krossa alla hela kryddor i en mortel och blanda med muscovadosugar och de malda kryddorna till en rub
Som ni kanske märker så använder vi gärna och ganska ofta stjälkselleri när vi lagar mat och någon undrade varför, så vi känner att en förklaring är på sin plats
2 skurna stavar stjälkselleri. 2 färska rödlökar med blast. 2 färska rödlökar. Försöker fortfarande att köra strikt även om vågen står still, som den obotliga optimist jag är, utom när jag är pessimistisk
Kör paprika och stjälkselleri helt kort tills det är grovhackat. 2 rödlökar, finhackade. 2 rödlökar. Den utmärkta tidningen Vego tipsar om mängder med goda vegetariska recept
30 minuter* Sås 2,5 dl cashewnötter, blötlaggda i minst 4 timmar 2 msk äppelcidervinäger 2 msk pressad citron 4 msk vatten 1 msk dijonsenap 1 tsk himalayasalt 2 st klyftor pressad vitlök Sallad 600 g blomkål 0,5 dl finhackad rödlök 2 st salladslök 6 st rädisor 1 st stjälk, stjälkselleri 1 msk hackad dill 1 tsk finhackad chili himalayasalt nymald svartpeppar * Tiden för blötläggningen av cashewnötterna är inte medräknad
Morötter, gurka, broccoli, blomkål, stjälkselleri, palsternacka, frökex osv. Grovhacka rödlöken och mixa sedan alla ingredienser i en matbredare till en slät och härlig dip
Dela rödlökarna och ställ dem i en ugnsfast form. 1 stjälkselleri. 0,5 liten rödlök. 2 stora rödlökar. 1 stjälkselleri. 0,5 liten rödlök. 2 stora rödlökar