Stjälkselleri olivolja recept

Vegetarisk enchilada

Vegetarisk enchilada

Smörj en ugnsform lätt med olivolja. Blanda hackade tomater, lök, resterande chili, finklippt koriander, olivolja och vinäger i en skål, smaka av med salt och peppar
Äkta Chiligryta med en färgglad bönröra

Äkta Chiligryta med en färgglad bönröra

Blanda bönor med grönsakerna och pressa över limesaft och blanda med olivolja, salt och peppar. 5 stjälkar stjälkselleri. 2 msk olivolja. 5 stjälkar stjälkselleri. 1 lime 2 msk olivolja
Enkel fisksoppa

Enkel fisksoppa

Fräs på selleri, morötter, potatis och purjolöken en liten stund i olivoljan. 2-3 stjälkar selleri (stjälkselleri). 2 msk olivolja. 2-3 stjälkar selleri (stjälkselleri)
Hedars skymning – en matig engelsk paj!

Hedars skymning – en matig engelsk paj!

Stek färsen i olivolja, tillsätt rosmarin och timjan samt den rivna vitlöken och stek i ytterligare någon minut (så att dofterna fyller köket), tillsätt de rivna morötterna, stjälksellerin och löken – rör om, låt stå några minuter på medelhög värme
Kungskrabba och pilgrimsmusslor med fräsch salsa och "rökig" majjo

Kungskrabba och pilgrimsmusslor med fräsch salsa och "rökig" majjo

Kungskrabba och pilgrimsmusslor2 paket fryst kungskrabba (à 400 g)2 paket frysta pilgrimsmusslor (à 200 g)flingsaltnymalen svartpeppar1 msk smör1/2 msk olivoljaFräsch melonsalsa2 tomater150 g honungsmelon1/2 stjälkselleri1 liten grön chilifrukt (t ex spansk peppar)1 salladslök1 tsk flytande honung1 1/2 msk färskpressad limejuice1 msk olivolja1/2 tsk saltev ett par droppar tabasco2 msk grovhackad korianderlimeklyfta och koriander till garnering2 äggulor2 tsk färskpressad citronjuice1 tsk dijonsenap1/2 tsk salt2 dl neutral rapsolja0,8krm hickory liquid smokeGör så härKungskrabba och pilgrimsmusslor1. Skär tomater, melon och stjälkselleri i 1/2 cm stora bitar. 1/2 msk olivolja
CHILISTARK PULLED PORK

CHILISTARK PULLED PORK

rödkål, morot & stjälkselleri som mandolinas och får ligga i socker + salt. olivolja (0,5 dl). olivolja (0,5 dl)
Vegansk chiligryta

Vegansk chiligryta

Kör paprika och stjälkselleri helt kort tills det är grovhackat. olivolja. olivolja. Den utmärkta tidningen Vego tipsar om mängder med goda vegetariska recept
Krämig soppa med kålrot

Krämig soppa med kålrot

Strimla stjälksellerin tunt. 1200 g stjälkselleri. 12 msk olivolja. 1400 g kålrot 1 st gul lök 2 st fasta potatisar 200 g stjälkselleri 2 msk olivolja 1 msk finriven färsk ingefära 2 msk tomatpuré 1 msk currypulver 1 nypa kajennpeppar 7 dl vatten 1 tärning grönsaksbuljong 1 burk kokosmjölk salt och svartpeppar Till servering 1 kruka färsk koriander 1 st lime 2 msk olivolja majstortillabrödSkala och grovriv kålroten
Toskansk gryta på karré med rött vin, örter och tomat

Toskansk gryta på karré med rött vin, örter och tomat

3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl rött vin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
Falafel i pitabröd

Falafel i pitabröd

stjälkselleri. 2 tsk olivolja. Skala och skär lök och vitlök i bitar. Skölj av kikärterna. Mixa lök, vitlök, kikärter, citronsaft, olja, vatten, mjöl, spiskummin, koriander, persilja, salt och peppar till en jämn smet
Tomatsås på San Marzano tomater

Tomatsås på San Marzano tomater

11 stång stjälkselleri. 14 msk gräsig olivolja. 2 burkar hela konserverade tomater (San Marzano). 11 vitlöksklyfta