Smörj en ugnsform lätt med olivolja. Blanda hackade tomater, lök, resterande chili, finklippt koriander, olivolja och vinäger i en skål, smaka av med salt och peppar
Blanda bönor med grönsakerna och pressa över limesaft och blanda med olivolja, salt och peppar. 5 stjälkar stjälkselleri. 2 msk olivolja. 5 stjälkar stjälkselleri. 1 lime 2 msk olivolja
Fräs på selleri, morötter, potatis och purjolöken en liten stund i olivoljan. 2-3 stjälkar selleri (stjälkselleri). 2 msk olivolja. 2-3 stjälkar selleri (stjälkselleri)
Stek färsen i olivolja, tillsätt rosmarin och timjan samt den rivna vitlöken och stek i ytterligare någon minut (så att dofterna fyller köket), tillsätt de rivna morötterna, stjälksellerin och löken – rör om, låt stå några minuter på medelhög värme
Till riktig Bistecca ska man använda sig av en riktigt tjock och stor T-benstek eller Porterhouse som man sedan smaksätter med tex olivolja och citron men vanligtvis rosmarin och vitlök
Kör paprika och stjälkselleri helt kort tills det är grovhackat. olivolja. olivolja. Den utmärkta tidningen Vego tipsar om mängder med goda vegetariska recept
3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl rött vin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
stjälkselleri. 2 tsk olivolja. Skala och skär lök och vitlök i bitar. Skölj av kikärterna. Mixa lök, vitlök, kikärter, citronsaft, olja, vatten, mjöl, spiskummin, koriander, persilja, salt och peppar till en jämn smet