Jag brukar passa på och köpa hel kyckling när det är bra pris. Det sparar man några kronor på men framför allt ger det mer smak att tillaga kycklingen hel i ugnen
Slanta moroten. Det råkade falla sig så även här idag, eftersom en ledsen, ensam kycklingfilé kollade på mig när jag öppnade frysen och en hel massa stjälkselleri inhandlats till en annan rätt men inte kommer gå åt på långa vägar
1 stor burk hela champinjoner 3 vitlöksklyftor 1 paket bacon, jag tog 150g rökt sidfläsk 250g kryddig korv, ex Merguez 1 kg nötstek/fransyska, älggrytbitar hade jag 250g steklök 4 morötter 4 stänger stjälkselleri 4 dl porter. 1 stor burk hela champinjoner 3 vitlöksklyftor 1 paket bacon, jag tog 150g rökt sidfläsk 250g kryddig korv, ex Merguez 1 kg nötstek/fransyska, älggrytbitar hade jag 250g steklök 4 morötter 4 stänger stjälkselleri
Skala och hacka gul lök, morot, stjälkselleri i små tärningar och skiva vitlöken tunt. Smält smöret i en kastrull, tillsätt gul lök, morot, stjälkselleri och lagerblad och salta
I en riktig bolognese ingår alltid morot, buljong och selleri - jag kör oftast med stjälkselleri då jag tycker det blir godast, men rotselleri funkar också jättebra
Förutom grön- och brysselkål hittar du stjälkselleri, äpple och valnötter i salladen, alla ger dom ett gott krisp, kras och en annan textur (som det så tjusigt heter på matspråk) till rätten
2-3 stjälkar selleri (stjälkselleri). 2-3 stjälkar selleri (stjälkselleri). Den här soppan mixtrade jag ihop en vardagskväll när jag ville göra en lite enklare, snabbare variant än de jag brukar göra