Stjälkselleri lax recept

3 Spara
Lax och musselsoppa med smak av våren och vintern

Lax och musselsoppa med smak av våren och vintern

Lax och musselsoppa med smak av apelsin och saffran500 g färska musslor eller en burk (250g) konserverade musslor2 dl vitt vin1 liten gul lök1 knippe stjälkselleri eller en fänkål1 ark saffran8 dl vatten2 tärningar fiskbuljong1 burk/kartong krossade tomatersaften från en pressad apelsin1/2 msk rivet apelsinskal250 g laxfilè och 300g pangasiusfilé (hajmal) Skölj och borsta musslorna väl, kasta bort de som inte öppnar sig
14 Spara
Laxkroketter med tartarsås

Laxkroketter med tartarsås

Servera med kokt potatis, tartarsås och sallad. Tartarsås 0,5 dl majonnäs2 dl lätt crème fraiche1 tsk dijonsenap1 tsk finrivet citronskal1 msk citronsaft1 stänk tabasco2 msk avrunnen, finhackad smörgåsgurka2 msk hackad slätbladig persilja2 msk finhackad schalottenlök2 msk finhackad gräslök1 msk finhackad dill1 msk hackad kapris0,5 äpple, skalat och delat i små tärningarsalt och svartpepparBlanda samtliga ingredienser och smaka av med salt och peppar
1 Spara
Matig fisksoppa med ris, tomat och timjan

Matig fisksoppa med ris, tomat och timjan

stjälkselleri, fisk och ris i en buljong med smak av tomat, vitlök och timjan. 400 g fiskfilé (jag använde torsk men lax eller annan fisk funkar lika fint). Läs mer och hitta en tid som passar perfekt » 400 g fiskfilé (jag använde torsk men lax eller annan fisk funkar lika fint)
0 Spara
Kylskåpsrens till lunch.

Kylskåpsrens till lunch.

Det här var resultatet av en planlös raid i kylskåpet när det var dags för en snabb lunch (som måste vara GI - snabba luncher är inte lika enkla när man inte kan pressa in bröd eller snabbmakaroner någonstans, vill jag lova) och det blev riktigt gott faktiskt
1 Spara

Fisksoppa

Koka fisken i buljong ca 3-4 minuter. Tag sedan upp den och täck över med en handduk. Strimla purjolök, gul lök och selleri och fräs upp det i en stor gryta
0 Spara

Fransk fiskgryta med aioli

Gör så här. 1. Bröd. Smula ner jästen i degbunken och strö över saltet. 2. Värm vattnet till 37 grader och häll över lite av vatten i degbunken tills allt jäst är löst
Sökförslag och sidor