Till riktig Bistecca ska man använda sig av en riktigt tjock och stor T-benstek eller Porterhouse som man sedan smaksätter med tex olivolja och citron men vanligtvis rosmarin och vitlök
Skär selleri och purjolök i rejäla bitar. Skala och skär lök och vitlök i stora bitar. 10 cm purjolök. 1 gul lök. 3 vitlöksklyftor. 10 cm purjolök. 3 vitlöksklyftor
När jag såg det här receptet hos Landleyskök så hajade jag till av mixen sambal, senap och lingonsylt och mina smaklökar drog liksom ihop sig en gnutta men håll i er vad gott det blev
Sätt till löken i stora bitar och äpplet på slutet. KALKONFILÉ MED STJÄLKSELLERI 400 g kalkonfilé2-3 selleristjälkar1 schalottenlök eller liten gul lök1/4 litet äpple i klyftorsmör till stekning1 msk vetemjölvatten till skyvispgrädde efter smak, åtminstone 1/2 dl1 liten bit chilipeppar, kan uteslutastorkad salvia 1/2-1 msksaltvitpeppar Peppra och salta filén och stek den hel i smör. 1 schalottenlök eller liten gul lök
Riv äpple, lök och hacka katrinplommonen och lägg i en smord form. Tillsätt schalottenlök, selleri, vitlök och ingefära i smöret i någon minut utan att det bränns
Som ni kanske märker så använder vi gärna och ganska ofta stjälkselleri när vi lagar mat och någon undrade varför, så vi känner att en förklaring är på sin plats
Skala och hacka gul lök, morot, stjälkselleri i små tärningar och skiva vitlöken tunt. Vitlöksbröd. Smält smöret i en kastrull, tillsätt gul lök, morot, stjälkselleri och lagerblad och salta
Till vår köttbit åt vi en blomkålsgratäng med lite broccoli och en krämig ostsås i, det behöves därmed ingen sås utan det räckte gott och väl med ett vitlökssmör till
I en riktig bolognese ingår alltid morot, buljong och selleri - jag kör oftast med stjälkselleri då jag tycker det blir godast, men rotselleri funkar också jättebra
Fräs vitlök, lök och spiskummin i oljan tills löken är mjuk. Blanda hackade tomater, lök, resterande chili, finklippt koriander, olivolja och vinäger i en skål, smaka av med salt och peppar