Vår variant blev lite av en kylskåpsrensning, vitkålen var på väg ut genom dörren själv, tomaterna hade nästan skrivit under uppsägningslappen och stjälksellerin led av bristen på uppmärksamhet
½ stjälkselleri, fint hackad. På tallrikarna låg en bit lax som vi lindat in i Parmaskinka tillsammans med några basilikablad och sedan lagat till i ugnen, skinkan blev härligt knaprig och var en fin kontrast till den mjuka, lite fetare laxen
Krydda med timjan, basilika och chiliflakes och fräs ihop. Skölj och finhacka basilika. Strö över basilika och servera med pasta, riven ost och morotsstavar vid sidan av
Ibland använder jag lite stjälkselleri, det är fortfarande en smak jag jobbar med, men jag har lärt mig att uppskatta kombinationen ananas och stjälkselleri
Ingredienseravoriorisgul lökvitlökstjälkselleriskogschampinjonbuljongvitt vinpepparsaltparmesanfärsk basilikaKoka upp någon liter vatten i en kastrull eller vattenkokare
½ dl finhackad stjälkselleri. ½ tsk torkad basilika. Värm olivoljan på medelstark värme i en stor gryta. Fräs lök, zucchini, haricot verts, selleri och vitlök utan att det tar färg i ca 5 minuter, eller tills löken börjar bli genomskinlig
Häll på tomater, basilika och krydda med salt och peppar. 3 stjälkar stjälkselleri, finhackad. 6-8 basilikablad. 3 stjälkar stjälkselleri, finhackad. 1-2 burkar tomater, ca 800 gram 6-8 basilikablad salt & peppar