Stifado recept

10 Spara
Stifado: Grekisk kaningryta med lök, vin och kanel

Stifado: Grekisk kaningryta med lök, vin och kanel

I förra inlägget lovade jag att återkomma med mitt stifadorecept. Kaninens ljusa kött påminner ganska mycket om kyckling men har en sötare smak, vilket passar fantastiskt bra ihop med söt, karamelliserad lök, vin, kanel och örter – och som jag påpekat innan är det kanelen som sätter den där speciella grekiska prägeln och binder ihop smakerna
10 Spara
Långkok, Stifado

Långkok, Stifado

Gör så här. Stöt kryddpepparkornen, nejlikorna och saltet i en mortel. Tillsätt de skalade vitlöksklyftorna och fortsätt stöta tills det bildats en massa
7 Spara
Stifado

Stifado

Skär köttet i munsbitar, krydda med salt och peppar. Stek på hög värme, köttet ska inte genomstekas bara få färg
5 Spara
Stifado

Stifado

Ansa köttet och skär i 2 cm. s stora kuber. Bryn köttet i olivolja eller smör och sätt dem i en gryta. Häll på vinet
4 Spara
Stifado

Stifado

Gör så här. MARINAD. Stöt kryddpepparkornen, nejlikorna och saltet i en mortel. Tillsätt de skalade vitlöksklyftorna och fortsätt stöta tills det bildats en massa
0 Spara
Stifado i Crock-Pot

Stifado i Crock-Pot

Idag ska jag för första gången använda det själv, i stifadon. När jag var på Kreta för massor med år sedan åt jag en underbar stifado på en liten taverna som vi besökte flera gånger
0 Spara
Stifado: Grekisk kaningryta med lök, vin och kanel

Stifado: Grekisk kaningryta med lök, vin och kanel

I förra inlägget lovade jag att återkomma med mitt stifadorecept. Kaninens ljusa kött påminner ganska mycket om kyckling men har en sötare smak, vilket passar fantastiskt bra ihop med söt, karamelliserad lök, vin, kanel och örter - och som jag påpekat innan är det kanelen som sätter den där speciella grekiska prägeln och binder ihop smakerna
5 Spara
Pasha!

Pasha!

Äntligen är det påsk, och då får man äta pasha. Ifjol blev den lite för söt, min pasha, så nu minskade jag sukrinmängden rejält och tog bara 1 msk, men liiiite mer hade det kunnat vara, kanske 1½ msk
1 Spara
Påskafton

Påskafton

Vårt påskfirande förlöpte traditionsenligt med stifado och pasha på lördagkväll. )Stifadon hade inte fått rätt saltmängd och jag tyckte det var tråkigt att behöva salta extra, men bättre med för lite än för mycket salt, för man kan ju alltid salta extra
0 Spara
Återvinningssås!

Återvinningssås!

När man ätit upp allt kött i en stifado har man vanligtvis ganska mycket sås kvar. När man ätit upp allt kött i en stifado har man vanligtvis ganska mycket sås kvar
10 Spara
Stifado med blomkålsmos

Stifado med blomkålsmos

När jag var på Santorini (Grekland) med min kille i slutet av augusti i år åt jag något så sjukt gott på en restaurang som de lokala invånarna rekommenderade – nämligen beef Stifado, eller bara Stifado som det brukar kallas
1 Spara
Kalv Stifado - köttgryta

Kalv Stifado - köttgryta

700 gram grytbitar av kalv , eller nötkött (högrev eller märgpipa). 1. Skär köttet i bitar, ca 2x2 cm. Hacka lök och vitlök fint och fräs med köttet i en stor kastrull med lite olivolja
0 Spara
Stifado

Stifado

Recept. amaloo. tis, 2013-10-08 23. 11. 3h 20min. (0). Skär oxköttet i 2 cm kuber och lägg med skalade löken i en gryta
6 Spara
Smakminnen från Kreta

Smakminnen från Kreta

Stifado på nötkött eller kalv med ris. Då var man hemma igen efter en vecka på Kreta. För mig som aldrig varit i Grekland men ändå gillar Medelhavets mat var det en härlig vistelse med många smakminnen
0 Spara
Greklandstema blir det på lördag!

Greklandstema blir det på lördag!

Stifado (kryddig grekisk gryta) 4 port2 gula lökar3 vitlöksklyftor800 g grytbitar av nöt1 msk rapsolja 400 g krossade tomater 2 köttbuljongtärningar1 tsk socker1 msk rödvinsvinäger2 tsk oregano 2 lagerblad 1 kanelstång1 krm mald nejlika 1 dl syltlöksalt svartpeppar Skala löken och skär den gula i bitar och finhacka vitlöken
1 Spara

Anoullas stifado

Tvätta och dela köttet i lagom stora bitar. Hacka den gula löken och vitlöken. Bryn lök och vitlök i olivolja i en stor gryta, gärna en vid gryta
1 Spara

Stifado

Skär köttet i bitar, ca 2x2x2 cm. Hacka lök och vitlök fint och fräs med köttet i en stor kastrull med lite olivolja
1 Spara

Stifado

Skär köttet i lite större bitar än till en vanlig gryta. Stek dom i oljan. Lägg i resten av ingredienserna och täck nätt och jämt med vatten
1 Spara

Stifado

Bryn köttet i oljan. Skala och dela löken. Bryn denna. Häll på buljong och ha i vinäger, vin, tomatpure, kanel, kryddnejlika och kryddpeppar
1 Spara

Lökstifado

Skala lökarna utan att skava eller rispa dem. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Ta bort stjälkfästet på tomaterna och halvera tomaterna eller skär dem i fjärdedelar
Sökförslag och sidor