Stifado är en grekisk kryddig köttgryta med bl. Stifado 4 pers. ca 800 gram nötkött (jag valde fransyska) i grytbitar. Stifado 4 pers ca 800 gram nötkött (jag valde fransyska) i grytbitar
700 gram grytbitar av kalv , eller nötkött (högrev eller märgpipa). 1. Skär köttet i bitar, ca 2x2 cm. Hacka lök och vitlök fint och fräs med köttet i en stor kastrull med lite olivolja
Stifado på nötkött eller kalv med ris. Då var man hemma igen efter en vecka på Kreta. För mig som aldrig varit i Grekland men ändå gillar Medelhavets mat var det en härlig vistelse med många smakminnen
1½ kg kalv eller nötkött (t. Skär köttet i portionsbitar och stek dem i olivolja. Skala löken, lägg de hela lökarna tillsammans med köttet i en gryta, om du använder gul lök kan dessa delas i klyfor först