Stifado lök recept

Stifado - grekisk köttgryta

Stifado - grekisk köttgryta

Tillsätt de skalade vitlöksklyftorna och fortsätt stöta tills det bildats en massa. Bryn den skalade rödlöken och stek under omrörning i cirka 5-7 minuter eller tills löken har mjuknat och blivit lätt gyllenbrun. 4 st vitlöksklyftor. 2 st rödlökar
Stifado - Grekisk kött och lökgryta

Stifado - Grekisk kött och lökgryta

Stifado är en grekiskt köttgryta som är superenkel att göra, den kräver dock lite tid i grytan och för att få bäst smak så gör man den dagen innan
Stifado (kryddig grekisk gryta)

Stifado (kryddig grekisk gryta)

4 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 800 g grytbitar av nöt 1 msk rapsolja 400 g krossade tomater 2 köttbuljongtärningar 1 tsk socker 1 msk rödvinsvinäger 2 tsk oregano 2 lagerblad 1 kanelstång 1 krm mald nejlika 1 dl syltlök salt svartpeppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Långkok, Stifado

Långkok, Stifado

Tillsätt de skalade vitlöksklyftorna och fortsätt stöta tills det bildats en massa. Bryn den skalade rödlöken och stek under omrörning i cirka 5-7 minuter eller tills löken har mjuknat och blivit lätt gyllenbrun. 2 st rödlökar, skalade och klyftade. 4 st vitlöksklyftor, skalade
Stifado

Stifado

Skär köttet i ca 3 cm stora bitar och bryn i olivoljan tillsammans med skalade lökar och finhackad vitlök. 1 kg små gula lökar. 3-4 hackade vitlöksklyftor
Stifado

Stifado

Skala löken och stek så den får färg i samma panna som du stekte köttet. Släng därefter ner löken i kastrullen tillsammans med köttet
Stifado

Stifado

Tillsätt de skalade vitlöksklyftorna och fortsätt stöta tills det bildats en massa. Bryn den skalade rödlöken och stek under omrörning i cirka 5-7 minuter eller tills löken har mjuknat och blivit lätt gyllenbrun. 2 st rödlökar, skalade och klyftade. 4 st vitlöksklyftor, skalade
Stifado i Crock-Pot

Stifado i Crock-Pot

Nu är det inte länge kvar innan det börjar växa och gro i vårt kalla land, men fram tills dess får vi hålla oss tillgodo med rotfrukter, lökar, och härdiga grönsaker
Grekisk gryta - Stifado

Grekisk gryta - Stifado

Vad är det som gör den grekisk då, jo, kryddningen, det är nämligen kanel, lagerblad och kryddnejlika i och så ska man ha mycket lök
Mustig köttgryta á la Lena

Mustig köttgryta á la Lena

* Tillsätt lök, morötter, rotselleri, potatis, kantareller, zucchini. 1 - 2 klyftade rödlökar eller smålökar. 2 - 4 pressade vitlöksklyftor
Förrätten och varmrätten

Förrätten och varmrätten

Den föreställer vår varmrätt - stifado, tzatziki, olivoljestekta zucchinitärningar och sallad bestående av salladsblad, körsbärstomat, gurka, fetaost, soltorkad tomat, solrosfrön, granatäpple, oliver och olivolja