Tillsätt de skalade vitlöksklyftorna och fortsätt stöta tills det bildats en massa. Bryn den skalade rödlöken och stek under omrörning i cirka 5-7 minuter eller tills löken har mjuknat och blivit lätt gyllenbrun. 4 st vitlöksklyftor. 2 st rödlökar
Tillsätt de skalade vitlöksklyftorna och fortsätt stöta tills det bildats en massa. Bryn den skalade rödlöken och stek under omrörning i cirka 5-7 minuter eller tills löken har mjuknat och blivit lätt gyllenbrun. 2 st rödlökar, skalade och klyftade. 4 st vitlöksklyftor, skalade
Skär köttet i ca 3 cm stora bitar och bryn i olivoljan tillsammans med skalade lökar och finhackad vitlök. 1 kg små gula lökar. 3-4 hackade vitlöksklyftor
Tillsätt de skalade vitlöksklyftorna och fortsätt stöta tills det bildats en massa. Bryn den skalade rödlöken och stek under omrörning i cirka 5-7 minuter eller tills löken har mjuknat och blivit lätt gyllenbrun. 2 st rödlökar, skalade och klyftade. 4 st vitlöksklyftor, skalade
Nu är det inte länge kvar innan det börjar växa och gro i vårt kalla land, men fram tills dess får vi hålla oss tillgodo med rotfrukter, lökar, och härdiga grönsaker
På tal om grekisk mat så tänkte jag påminna er om ett himla gott recept så här nu när hösten har kommit för att stanna nämligen en grekisk gryta som heter Stifado
Den föreställer vår varmrätt - stifado, tzatziki, olivoljestekta zucchinitärningar och sallad bestående av salladsblad, körsbärstomat, gurka, fetaost, soltorkad tomat, solrosfrön, granatäpple, oliver och olivolja