400 g högrev. Stöt kryddpepparkornen, nejlikorna och saltet i en mortel. Tillsätt de skalade vitlöksklyftorna och fortsätt stöta tills det bildats en massa
400 g högrev, 4 cm stora bitar. Gör så här. Stöt kryddpepparkornen, nejlikorna och saltet i en mortel. Tillsätt de skalade vitlöksklyftorna och fortsätt stöta tills det bildats en massa
Använde mig av högrev men tror att grekerna även använder kaninkött för denna grytan. Igår gjorde jag en grekisk köttgryta som jag bloggat om tidigare nämligen Stifado
På tal om grekisk mat så tänkte jag påminna er om ett himla gott recept så här nu när hösten har kommit för att stanna nämligen en grekisk gryta som heter Stifado
700 gram grytbitar av kalv , eller nötkött (högrev eller märgpipa). 1. Skär köttet i bitar, ca 2x2 cm. Hacka lök och vitlök fint och fräs med köttet i en stor kastrull med lite olivolja
mager högrev). Skär köttet i lite större bitar än till en vanlig gryta. Stek dom i oljan. Lägg i resten av ingredienserna och täck nätt och jämt med vatten