Smulor. Mal eller mixa mandeln till mjöl. Blanda smör tillsammans med socker. Tillsätt resten av de torra ingredienserna och arbeta ihop till smulor med fingrarna
140 g stenmalet vetemjöl (2 ¼ dl). Smuldeg 225 g smör 270 g strösocker (3 dl) 100 g ljus sirap (¾ dl) 140 g stenmalet vetemjöl (2 ¼ dl) 5 g salt (1 tsk) 240 g dinkelgryn (går att byta ut mot havregryn) (6 dl)
Mjölet jag använder är ekologiskt och stenmalet från Warbro kvarn. Nu är det då äntligen dags, nu är jag mogen att dela med mig av recept efter min fantastiska kurs med Sebastien Boudet (inlägget finns HÄR)
175 g vetemjöl med hög proteinhalt, gärna stenmalet. 1Poolish till pizzadeg75 g vatten, 28 grader 25 g jäst 75 g vetemjöl med hög proteinhalt, gärna stenmalet
240 g stenmalet vetemjöl (4 dl). Pajdeg 240 g stenmalet vetemjöl (4 dl) 200 g saltat smör 15 g socker (1 msk) 30 g kallt vatten (2 msk) 1 ägg, till pensling
Brödet innehåller skrädmjöl, som är stenmalet havre och hela havregryn. När jag fick veta för fyra år sedan att jag var allergisk mot vetemjöl så fick jag nästan panik
350 g vetemjöl special150 g stenmalet rågmjöl grovt1 tsk salt6 g bikarbonat10 g bakpulver3 g malen anis3 g malen fänkål2 g malen kummin500 g filmjölk150 g mörk sirap
240 g stenmalet vetemjöl (4 dl). Pajdeg 240 g stenmalet vetemjöl (4 dl) 200 g saltat smör 15 g socker (1 msk) 30 g kallt vatten (2 msk) 1 ägg, till pensling