Stenmalet recept

Lyxig smulpaj i kopp

Lyxig smulpaj i kopp

Smulor. Mal eller mixa mandeln till mjöl. Blanda smör tillsammans med socker. Tillsätt resten av de torra ingredienserna och arbeta ihop till smulor med fingrarna
Svartvinbärspaj med knäckig smuldeg

Svartvinbärspaj med knäckig smuldeg

140 g stenmalet vetemjöl (2 ¼ dl). Smuldeg 225 g smör 270 g strösocker (3 dl) 100 g ljus sirap (¾ dl) 140 g stenmalet vetemjöl (2 ¼ dl) 5 g salt (1 tsk) 240 g dinkelgryn (går att byta ut mot havregryn) (6 dl)
Åländskt hemvetebröd

Åländskt hemvetebröd

2 kg stenmalet vetemjöl (eller grahamsmjöl). Värm mjölken och blanda i jästen och saltet. Knåda ner mjölet
Cranks goda bullar

Cranks goda bullar

4 dl stenmalet rågmjöl eller grovt rågmjöl. Smula ner jästen i en bunke. Värm vatten och honung till 37º
Saffransbullar med apelsinremons

Saffransbullar med apelsinremons

13 dl vetemjöl gärna stenmalet. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull häll på mjölken och låt den bli ljummen, 37 grader
En afrikansk middag med många rätter

En afrikansk middag med många rätter

5 dl teffmjöl eller fullkornsvetemjöl (använd inte stenmalet mjöl) 2. När Anne-Lie fyllde jämnt förra hösten ordnade vi en överraskningsfest för henne
Surdegsbröd på fullkornsvetemjöl

Surdegsbröd på fullkornsvetemjöl

Mjölet jag använder är ekologiskt och stenmalet från Warbro kvarn. Nu är det då äntligen dags, nu är jag mogen att dela med mig av recept efter min fantastiska kurs med Sebastien Boudet (inlägget finns HÄR)
Tekakor bakade med Skrädmjöl

Tekakor bakade med Skrädmjöl

Skrädmjöl är ett stenmalet fullkornsmjöl gjort på rostad havre. Tekakor bakade med Skrädmjöl. 19 januari 2015, 18
Irländskt snabbröd

Irländskt snabbröd

500 g stenmalet fullkornsmjöl. 500 g stenmalet fullkornsmjöl. 500 g vetemjöl. 2 tsk salt. 2 tsk bikarbonat. 800 ml kärnmjölk
Sockerkringlor med citronfyllning

Sockerkringlor med citronfyllning

1420 g stenmalet vetemjöl (7 dl). 1Vetedeg25 g färsk jäst (0,5 paket) 250 g mjölk 3 % (2,5 dl) 8 g grovstött kardemumma (1 msk) 70 g strösocker (⅔ dl) 3 g finsalt (0,5 tsk) 1 krm hjorthornssalt 420 g stenmalet vetemjöl (7 dl) 100 g osaltat smör, rumstempererat 55 g ägg (1 st)
Bröd för nybörjare

Bröd för nybörjare

350 g vetemjöl special150 g stenmalet rågmjöl grovt1 tsk salt6 g bikarbonat10 g bakpulver3 g malen anis3 g malen fänkål2 g malen kummin500 g filmjölk150 g mörk sirap
Grovt bröd

Grovt bröd

gärna stenmalet. Smörj och bröa en 2 l form med rågmjöl. Lös jästen i vattnet, rör ned alla andra ingredienser
Kanelbullar av dinkelmjöl

Kanelbullar av dinkelmjöl

Ca 1½ - 2 l ljust mjöl av stenmalet dinkel eller lantvete. Smält smöret och häll i mjölken. Värm allt till ca 37 grader