Förutom en vass kniv och en väloljad pepparkvarn är en stektermometer ditt bästa vapen i köket. En stektermometer är en liten pryl att luta sig mot när oron över stektiden stiger, den ljuger aldrig
Kryddig kyckling med ingefära och päron 1. Marinad. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda chili, ingefära, citronsaft, sherry, honung och olivolja i en ugnssäker form
Bäst är att använda en stektermometer för att kolla av innertemperaturen, som ska vara 72 grader. Ni som följer bloggen kanske har snappat upp att jag på gärna vill laga snabba maträtter som inte tullar på smaken
Sätt en stektermometer i köttet och stek på en plåt i ugnen till en innertemperatur av 58 grader (medium/rare), 62 grader (medium) eller 72 grader (well done)
Vanligtvis brukar jag bryna ryggen för att sedan låta den gå klart i ugnen med en stektermometer i. Kolla med en stektermometer (ca 45 grader) eller känn efter att den faller isär lätt i "skivor"
I övrigt behöver man en termometer, jag använder en vanlig stektermometer. Idag gjorde vi lördagsgodiset själva här hemma och det blev i form av godisklubbor