Stekta tigerräkor recept

Tigerräkor, sparris och löjrom som förrätt

Tigerräkor, sparris och löjrom som förrätt

Tigerräkor och löjrom hittar man för det mesta i frysdisken. Fräs tigerräkorna någon minut i het panna med olivolja, krydda med flingsalt, svartpeppar och lime
Tigerräkor, sparris och löjrom som förrätt

Tigerräkor, sparris och löjrom som förrätt

Tigerräkor och löjrom hittar man för det mesta i frysdisken. Fräs tigerräkorna någon minut i het panna med olivolja, krydda med flingsalt, svartpeppar och lime
Stekt lax

Stekt lax

Marinera tigerräkorna i chilisåsen. 400 g tigerräkor. 400 g tigerräkor. Här kommer ett supergott recept på stekt lax med ugnsbakad potatis och dragonkräm
Pasta med tigerräkor

Pasta med tigerräkor

200 g tigerräkor ca 20-25 st. Koka pastan och häll av vattnet. Fräs den finhackade löken tillsammans med vitlök och chili i smör och olja

TAPAS

Otroligt goda var tigerräkorna marinerade i sötsur chilisås, vitlök och ingefära, som vi snabbt stekte på innan vi satte oss till bords
Scampi thai curry special

Scampi thai curry special

Eftersom jag skulle använda tigerräkor eller om de ska kallas scampi tänkte jag det kunde passa. 1 påse tigerräkor/scampi – jag tog 600 gram. 1 påse tigerräkor
Anna Boks 3 tapas

Anna Boks 3 tapas

tigerräkor, råa skalade. Tapas 1Skär osten i kuber 1. 5 cm ungefär (det ska vara en munsbit). Jag skär ungefär 20 st kuber utav osten
Pasta med tomatsås, räkor och bläckfisk

Pasta med tomatsås, räkor och bläckfisk

Hemma hos oss brukar vi ofta ha lite olika sorters skaldjur i frysen och den här gången hade vi tigerräkor och bläckfiskringar så då använde jag mig av det i pastan
Räkor la Cucina Italiana

Räkor la Cucina Italiana

16 st Tigerräkor, kokta eller 30 st svenska räkor. 16 st Tigerräkor, kokta eller 30 st svenska räkor. En härligt räkrätt inspierad av det italienska köket
Vietnamesiska vårrullar | Recept från Köket.se

Vietnamesiska vårrullar | Recept från Köket.se

300 g råa tigerräkor (skalade). 4 ark rispapper 300 g råa tigerräkor (skalade) 2 msk olivolja salt svartpeppar 1 kruka färsk mynta 1 kruka färsk koriander 1 kruka färsk krispsallad 1 st mild röd chili 1 st mango 0,5 gurka 1 dl hackade jordnötter till garnering sweet chilisås till servering japansk soja till servering
Thailand, del 2 och en laxgryta.

Thailand, del 2 och en laxgryta.

Låt soppan sjuda ca 5 minuter och under tiden så steker du tigerräkorna och lite skivad vitlök i olja så de får en rosa färg
Jambalaya – om att jamba och laya

Jambalaya – om att jamba och laya

Lägg upp på kanten av stekhällen när de är knappt genomstekta Stek den skivade chorizon. 800 g råa tigerräkor 4 chorizo (färskkorv) 800-1000 g kyckling (lårfilé) 0,5 kg kräftor 3 skaft stjälkselleri (grovt hackade) 3 gula lökar (grovt hackade) 3 gröna peppar (finhackade) 3 röda peppar (finhackade) 0,5-1 habanero (finhackad) 2 msk kajun kryddblandning 1 msk paprikapulver 1/2 msk cayennepeppar 3 lagerblad 3 tomater (grovt hackade) 2-3 citroner (juicen från två och klyftor från den tredje) 3 vitlökar (solovitlök, finhackad) 1 sats roux/redning (se recept nedan) 1000 g arborioris ca 3 liter kyckling- eller hönsbuljong olivolja att steka i 50 g smör 2 starka ölkorvar (skivade i mynt) 2 dl syltlök hackad persilja och citronklyftor Roux/redning 1 kopp skirat smör/baconfett 1 kopp vetemjöl Gör så här. 800 g råa tigerräkor 4 chorizo (färskkorv) 800-1000 g kyckling (lårfilé) 0,5 kg kräftor 3 skaft stjälkselleri (grovt hackade) 3 gula lökar (grovt hackade) 3 gröna peppar (finhackade) 3 röda peppar (finhackade) 0,5-1 habanero (finhackad) 2 msk kajun kryddblandning 1 msk paprikapulver 1/2 msk cayennepeppar 3 lagerblad 3 tomater (grovt hackade) 2-3 citroner (juicen från två och klyftor från den tredje) 3 vitlökar (solovitlök, finhackad) 1 sats roux/redning (se recept nedan) 1000 g arborioris ca 3 liter kyckling- eller hönsbuljong olivolja att steka i 50 g smör 2 starka ölkorvar (skivade i mynt) 2 dl syltlök hackad persilja och citronklyftor Roux/redning 1 kopp skirat smör/baconfett 1 kopp vetemjöl Gör så här
Nyårsrepris

Nyårsrepris

Tigerräkor, pilgrimsmusslor, bläckfiskar, algsallad (ja, ja, bläckfiskar är inte skaldjur men "champagne och blötdjur" låter inte riktigt lika bra)

New York: Finmiddag på Daniel

Claes valde en kall silkeslen melonvelouté med tigerräkor och vi var alla helt otroligt nöjda. Anledningen till vår NY-resa var att både jag och Emma fyller 30 i år (med exakt en månads mellanrum)