Tigerräkor och löjrom hittar man för det mesta i frysdisken. Fräs tigerräkorna någon minut i het panna med olivolja, krydda med flingsalt, svartpeppar och lime
Tigerräkor och löjrom hittar man för det mesta i frysdisken. Fräs tigerräkorna någon minut i het panna med olivolja, krydda med flingsalt, svartpeppar och lime
Marinera tigerräkorna i chilisåsen. 400 g tigerräkor. 400 g tigerräkor. Här kommer ett supergott recept på stekt lax med ugnsbakad potatis och dragonkräm
Eftersom jag skulle använda tigerräkor eller om de ska kallas scampi tänkte jag det kunde passa. 1 påse tigerräkor/scampi – jag tog 600 gram. 1 påse tigerräkor
Hemma hos oss brukar vi ofta ha lite olika sorters skaldjur i frysen och den här gången hade vi tigerräkor och bläckfiskringar så då använde jag mig av det i pastan
16 st Tigerräkor, kokta eller 30 st svenska räkor. 16 st Tigerräkor, kokta eller 30 st svenska räkor. En härligt räkrätt inspierad av det italienska köket
Lägg upp på kanten av stekhällen när de är knappt genomstekta Stek den skivade chorizon. 800 g råa tigerräkor 4 chorizo (färskkorv) 800-1000 g kyckling (lårfilé) 0,5 kg kräftor 3 skaft stjälkselleri (grovt hackade) 3 gula lökar (grovt hackade) 3 gröna peppar (finhackade) 3 röda peppar (finhackade) 0,5-1 habanero (finhackad) 2 msk kajun kryddblandning 1 msk paprikapulver 1/2 msk cayennepeppar 3 lagerblad 3 tomater (grovt hackade) 2-3 citroner (juicen från två och klyftor från den tredje) 3 vitlökar (solovitlök, finhackad) 1 sats roux/redning (se recept nedan) 1000 g arborioris ca 3 liter kyckling- eller hönsbuljong olivolja att steka i 50 g smör 2 starka ölkorvar (skivade i mynt) 2 dl syltlök hackad persilja och citronklyftor Roux/redning 1 kopp skirat smör/baconfett 1 kopp vetemjöl Gör så här. 800 g råa tigerräkor 4 chorizo (färskkorv) 800-1000 g kyckling (lårfilé) 0,5 kg kräftor 3 skaft stjälkselleri (grovt hackade) 3 gula lökar (grovt hackade) 3 gröna peppar (finhackade) 3 röda peppar (finhackade) 0,5-1 habanero (finhackad) 2 msk kajun kryddblandning 1 msk paprikapulver 1/2 msk cayennepeppar 3 lagerblad 3 tomater (grovt hackade) 2-3 citroner (juicen från två och klyftor från den tredje) 3 vitlökar (solovitlök, finhackad) 1 sats roux/redning (se recept nedan) 1000 g arborioris ca 3 liter kyckling- eller hönsbuljong olivolja att steka i 50 g smör 2 starka ölkorvar (skivade i mynt) 2 dl syltlök hackad persilja och citronklyftor Roux/redning 1 kopp skirat smör/baconfett 1 kopp vetemjöl Gör så här
Claes valde en kall silkeslen melonvelouté med tigerräkor och vi var alla helt otroligt nöjda. Anledningen till vår NY-resa var att både jag och Emma fyller 30 i år (med exakt en månads mellanrum)