En sak som jag äter ofta i Italien, men som inte direkt tillhör vanligheterna bland gurkor och tomater hemma på ICA (och därmed är rätt svåra att få tag på i Sverige) är kronärtskockor
Jag var redan som barn väldigt förtjust i – och fascinerad av – kronärtskockor. Eftersom det är busenkelt att koka kronärtskockor, de är i säsong och dessutom både nyttiga och goda föreslår jag en lätt förrätt i form av just kokta kronärtskockor med mjukrört välsaltat citronsmör
Servera de stekta laxfilerna med rödbetorna, chèvresalladen, rödbetorna och citronklyftorna. Mixa kronärtskockorna med övriga ingredienser till en slät kräm
Ta bort de yttre bladen från kronärtskockorna, skala botten och skär runt kanterna. Vänta några sekunder och tillsätt sedan de skivade kronärtskockorna
150 gram marinerade kronärtskockor. 150 gram marinerade kronärtskockor. När familjen var utomlands en vecka passade jag på att laga så lite mat som möjligt men samtidigt hade jag några recept som jag ville passa på att prova
Rör om och lägg kronärtskockorna och resten av oliverna bredvid. När jag gör med hel kyckling låter jag jordärtskockorna gå med från början och lägger på kronärtskockor och oliver när det är en kvart kvar
Dela champinjonerna och kronärtskockshjärtana i fyra delar. Skiva salladslöken och skölj spenaten. Fräs champinjoner, kronärtskockshjärtan, salladslök och spenat i en stekpanna med smör