½ liter kantareller. Skiva löken tunt och krossa vitlöksklyftorna. Häll lite olja i en stekpanna och lägg ner löken, vitlöken och den rensade eller tinade svampen
Häromdagen fick vi ett gäng kantareller och blåbär av svärisarna (som varit i Småland och plockat) och vad passade då bättre än att göra en underbart god kantarelltoast med massor av vitlök och persilja
½ burk philadelphiaost med vitlök. För någon vecka sedan plockade vi en liten hög med kantareller som räckte till varsin kantarellsmörgås men igår när Jonny var ute och plockade igen så hade det kommit upp massor med kantareller
Häll i den hackade vitlöken och stek i ytterligare någon minut. Persilja, citron och kantareller är som gjorda för varandra och tillsammans med spaghettisquashen blir det triumf
Skala och halvera vitlöksklyftorna. Rensa och skär kantarellerna till mindre bitar. Fördela ut hälften av vitlöken, några klickar smör och lite repad rosmarin
När kantarellerna börjar bli klara så lägg i vitlöken och stek tills den börjar ta färg. Ta ut pizzan från ugnen, fördela de stekta champinjonerna på pizzan och strö över finriven Västerbottensost innan servering
- Skogs champinjoner (vanliga eller kantareller går också bra). Idag fick det bli en vegansk pasta gjord på tagliatelle (vegansk sådan) med grönkål och skogschampinjoner som stektes tillsammans med lök, vitlök och färskpressad citron