Koka upp olja, vinäger och socker. Stektströmming äts det alldeles för sällan numera, men tyvärr tycker inte min sambo om det så då blir det extremt sällan jag gör det
Servera strömmingen med såsen och rabarbern. Lägg i en kastrull med vatten, vinet och vinägern och koka upp tills knappt en fjärdedel av vätskan återstår
Koka ihop vitt vin, vinäger och lök tills halva mängden återstår. Gnid in strömmingens köttsidor med delad vitlök och lägg en bit sardellfilé på hälften av fiskfiléerna
Nästa dag vände jag strömmingen i pankoströbröd och stekte dem frasiga. Blanda crème fraiche med senap, vinäger, en gnutta salt och några tag med pepparkvarnen
Varm toast med stekt ägg och tomat. Protein av hög kvalitet, till exempel ägg, kyckling, kalkon, fisk, gärna fet fisk som lax, makrill, sardiner och strömming
Blanda ströbröd, mjöl och salt i en djup tallrik, vänd strömmingsparen däri. Skölj av strömmingen i kallt vatten, bred på 1-2 tsk dijonsenap mellan två strömmingar, skinnet utåt. Stek strömmingen i ca 3 minuter på vardera sidan i en klick smör. 600 g rensad strömming (4 strömmingar/person). 2 msk vinäger