Skölj strömmingarna och vänd dem i mjölblandningen. Låt smöret smälta på medeltemperatur. Stek strömmingarna gyllene och låt dem sedan rinna av på papper
Stek strömmingsflundrorna bruna på båda sidor några minuter i smör och olja. När vi nu ändå är lite inne på gamla sägner och påsktraditoner så tänkte jag bjuda er på en riktigt gammal klassiker - stekt inlagt strömming
Stek i smör några minuter per sida. Förstår inte varför vi inte äter mer strömming. Ingredienserströmmingfileér3 ägg4 dl mjölk1 dl senapsalt och pepparrågmjölströbrödBlanda ihop ägg, mjölk och senap i en skål
Lägg i strömmingen när smöret börjar tystna och salta. Hetta upp en panna och häll i olja och smör. Om du gillar stektströmming så rekommenderar jag verkligen detta receptet
(riktigt smör att steka i). Stekt, inlagd strömming. Jag tror egentligen inte att jag fattade grejen helt förns jag och Tina blev bjudna på Gittans ljuvliga strömming en somrig dag i Skåne
smör till stekning. 16 strömmingsfiléer. Stekt inlagd strömming. Lägg upp hälften av strömmingarna på en plast- skärbräda eller på ett fat med skinnsidan neråt
smör till stekning. skirat smör. 16 strömmingsfiléer. Lägg upp hälften av strömmingarna på en plastskärbräda eller på ett fat med skinnsidan neråt