Förstår inte varför vi inte äter mer strömming. Ingredienserströmmingfileér3 ägg4 dl mjölk1 dl senapsalt och pepparrågmjölströbrödBlanda ihop ägg, mjölk och senap i en skål
Spritsa eller bred på senap. 16 strömmingsfiléer. 3 msk senap. Stekt inlagd strömming. Lägg upp hälften av strömmingarna på en plast- skärbräda eller på ett fat med skinnsidan neråt
Spritsa eller bred på senap. 16 strömmingsfiléer. 2 msk senap. Lägg upp hälften av strömmingarna på en plastskärbräda eller på ett fat med skinnsidan neråt
Vispa samman senap, ägg och mjölk. Tvätta strömmingen i kallt vatten och klipp bort eventuella fenor. Lägg ner de väl avrunna strömmingarna och låt dem marinera i mjölkblandningen i minst en timme
Stektströmming fylld med philadelfiaost smaksatt med senap, potatismos och lingon, riktigt gott. Blanda ost senap och dillhack, fördela smeten på hälften av strömmingsfiléerna och lägg sedan ihop med resten av filéerna
Vispa ihop filmjölk och senap i en stor skål. Servera den stektaströmmingen med kokt potatis, potatismos eller pressad potatis samt skirat smör och lingonsylt