Vänd strömmingsparen i rågmjöl och stek dem i omgångar i smör. Klipp bort ryggfenan på strömmingarna. Lägg ihop strömmingarna två och två med skinnsidan utåt
Blanda lika delar ströbröd och rågmjöl på en tallrik. Spritsa rikligt med smör på köttsidan på hälften av strömmingsfiléerna (det går också bra att breda smöret)
Potatismos är gott till strömmingen. Lägg ut hälften av strömmingen med skinnsidan ned på en bricka. Stek strömmingen i smör på medelvärme i 10 minuter på varje sida. 600 g strömmingsfilé. 1 dl rågmjöl
4 600 g strömmingsfiléer 2 dl grovt rågmjöl (eller ströbröd) 1 1/2 tsk salt 1 krm nymalen vitpeppar 50 g smör Citruspuré ca 1 kg potatis (mjölig sort, gärna mandelpotatis) 1 1/2 dl grädde 2 dl mjölk 1 dl färskpressad citronjuice salt och peppar Purjofräs 1 purjolök 1 tsk socker smör till stekning 1 krm salt 1 krm vitpeppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Vänd strömmingsparen i rågmjöl och stek dem i omgångar i smör. Klipp bort ryggfenan på strömmingarna. Lägg ihop strömmingarna två och två med skinnsidan utåt
Strö rågmjöl och salt på ett smörpapper. Lägg hälften av strömmingarna med skinnsidan uppåt, fördela kryddörterna och lägg de andra filéerna ovanpå med skinnsidan uppåt
Grovt rågmjöl. Strömming till fyra personer. Under tiden lägg ihop strömmingen två och två, salta och peppra, beroende av storlek cirka 6 strömmingar per person, därefter lägger man dem i rågmjölet, båda sidor, stek i smält smör på medelvärme
Blanda lika delar ströbröd och rågmjöl på en tallrik. Spritsa rikligt med smör på köttsidan på hälften av strömmingsfiléerna (det går också bra att breda smöret)
Strö rågmjöl och salt på ett smörpapper. Lägg hälften av strömmingarna med skinnsidan uppåt, fördela kryddörterna och lägg de andra filéerna ovanpå med skinnsidan uppåt
4 600 g strömmingsfilé salt och peppar 1 dl grovt rågmjöl 4 msk smör eller margarin 1 purjolök 2 dl matlagningsgrädde (15 %) 3 msk kaviar Lägg till i inköpslistan