Stekt strömming rågmjöl recept

Stekt strömming med potatismos

Stekt strömming med potatismos

Lägg ihop fileérna två och två med skinnsidan utåt och vänd dom i mjölblandningen med hälften rågmjöl och hälften ströbröd
Stekt strömming

Stekt strömming

Har alltid bara stekt mina vända i ströbröd, men att doppa i créme fraiche blandningen och sen grovt rågmjöl
Stekt inlagd strömming

Stekt inlagd strömming

Vänd strömmingsparen i rågmjöl och stek dem i omgångar i smör. Klipp bort ryggfenan på strömmingarna. Lägg ihop strömmingarna två och två med skinnsidan utåt
Stekt strömming med fyllning

Stekt strömming med fyllning

Lägg ihop dem två och två och vänd dem i rågmjöl. Lägg strömmingen med köttsidan upp. 400 g strömmingsfilé. 1 dl grovt rågmjöl
Inlagd stekt strömming

Inlagd stekt strömming

Blanda rågmjöl och salt. Lägg ihop strömmingfileérna två och två med skinnsidan utåt. Grovt rågmjöl. Vänd strömmingarna i mjölet och stek de klara
Stekt rågmjölspanerad strömming

Stekt rågmjölspanerad strömming

16 strömmingsfiléer. 2 dl grovt rågmjöl. Lägg upp hälften av strömmingarna på en plastskärbräda eller på ett fat med skinnsidan neråt
Stekt strömming med dill och ansjovis

Stekt strömming med dill och ansjovis

Blanda lika delar ströbröd och rågmjöl på en tallrik. Spritsa rikligt med smör på köttsidan på hälften av strömmingsfiléerna (det går också bra att breda smöret)
Stekt inlagd strömming

Stekt inlagd strömming

Vänd dem i en blandning av rågmjöl och ströbröd. Klipp bort ryggfenan från strömmingen. Kyl lagen och slå den sedan över strömmingen
Stekt strömming fylld med dill och kaviar

Stekt strömming fylld med dill och kaviar

Potatismos är gott till strömmingen. Lägg ut hälften av strömmingen med skinnsidan ned på en bricka. Stek strömmingen i smör på medelvärme i 10 minuter på varje sida. 600 g strömmingsfilé. 1 dl rågmjöl
Stekt strömming med citruspuré och purjofräs

Stekt strömming med citruspuré och purjofräs

4 600 g strömmingsfiléer 2 dl grovt rågmjöl (eller ströbröd) 1 1/2 tsk salt 1 krm nymalen vitpeppar 50 g smör Citruspuré ca 1 kg potatis (mjölig sort, gärna mandelpotatis) 1 1/2 dl grädde 2 dl mjölk 1 dl färskpressad citronjuice salt och peppar Purjofräs 1 purjolök 1 tsk socker smör till stekning 1 krm salt 1 krm vitpeppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Stekt inlagd strömming

Stekt inlagd strömming

Vänd strömmingsparen i rågmjöl och stek dem i omgångar i smör. Klipp bort ryggfenan på strömmingarna. Lägg ihop strömmingarna två och två med skinnsidan utåt
Stekt strömming med potatismos

Stekt strömming med potatismos

Lägg ihop flundrorna med en persiljekvist emellan och vänd dem i blandningen av rågmjöl och ströbröd
Stekt strömming med persiljesmör

Stekt strömming med persiljesmör

Strö rågmjöl och salt på ett smörpapper. Lägg hälften av strömmingarna med skinnsidan uppåt, fördela kryddörterna och lägg de andra filéerna ovanpå med skinnsidan uppåt
Stekt strömming med dill och ansjovis

Stekt strömming med dill och ansjovis

Blanda lika delar ströbröd och rågmjöl på en tallrik. Spritsa rikligt med smör på köttsidan på hälften av strömmingsfiléerna (det går också bra att breda smöret)
Stekt strömming med dillsmör

Stekt strömming med dillsmör

Strö rågmjöl och salt på ett smörpapper. Lägg hälften av strömmingarna med skinnsidan uppåt, fördela kryddörterna och lägg de andra filéerna ovanpå med skinnsidan uppåt