Servera till påsk- eller julbordet, eller bara som påläggpåknäckebröd. När vi nu ändå är lite inne på gamla sägner och påsktraditoner så tänkte jag bjuda er på en riktigt gammal klassiker - stekt inlagt strömming
Jag stod på en station där vi gjorde en kräftröra som vi rullade in i en filodeg och sen stekte i ugn och serverade med salladsblad och en sås av creme fraiche och löjrom
Slå lagen över de nystektaströmmingsflundrorna som helst ska vara varma eller ljumna. Inlagd strömming, är en av mina favoriträtter på smörgåsbordet, julbordet eller som ensamrätt till kokt potatis eller till knäckebrödet
Vänd strömmingsfilerna (eller lägg två filer på varandra till en flunda) i ströbrödet. Denna fantastiska krydda som påminner om sommaren och svenska smaker
Skölj och panera strömmingen i blandning av skorpmjöl o mjöl, Salta o peppra och fyll varje strömming med persilja och en nypa salt, vik på mitten och stek gyllenbrun i riktigt smör
Stekt inlagd strömmingpå knäcke. Skulle det mot förmodan bli stektströmming över, vilket det blev hos mig då det var "så mycket ben", så lägg in de stekta filéerna i en lag och servera till ett gott knäckebröd
Och det får man väl säga stämmer på pricken. Det ska dock sägas att restaurangen på Tjärhovsgatan, som är mindre än sin systerkrog, drogs med ganska tryckande värme i somras, fläktlös som den var
Det var lite enklare recept på sill, nåväl stekt kanske tar sin tid, men gott är det. Liam får man ränna efter som en galning och ständigt ha ett öga på