Potatismos är gott till strömmingen. Blanda kesella eller färskost, kaviar, lök och dill. Lägg ut hälften av strömmingen med skinnsidan ned på en bricka
4 600 g strömmingsfilé salt och peppar 1 dl grovt rågmjöl 4 msk smör eller margarin 1 purjolök 2 dl matlagningsgrädde (15 %) 3 msk kaviar Lägg till i inköpslistan
Min mamma lagar jättegod strömming och knepet bakom dessa är att dem är fyllda med en röra innehållande stenbitsrom eller kaviar som ger en superhärlig sälta till den smakrika fisken
Det gör att jag egentligen anser att stekt sill, eller strömming som det heter i andra delar av landet, kryddas med salt och vitpeppar, vänds i grahamsmjöl, steks och serveras med potatismos, rårörda lingon och rårivna morötter
Strömming är en favorit och speciellt när man varit en längre tid utomlands, så längtar man efter stektströmming men också efter goda strömminglådor, varma som kalla
stektaströmmingsflundror. Matcha ihop strömmingspar som är så lika i storlek som möjligt. Spritsa kaviar på alla halvor - på den ena delen av varje "par" i mitten, på den andra två strängar ute i kanterna