Efter en stund doftade det stektströmming över hela hamnen. Den stektaströmmingen höll jag på att äta upp direkt från grillen men jag sansade mig och serverade den med kokt potatis, ramslökspesto och sallad
Ett recept från boken Hela Sveriges husman. Stektströmming äts det alldeles för sällan numera, men tyvärr tycker inte min sambo om det så då blir det extremt sällan jag gör det
inte hela vägen för den långa vintern som kom. Till biffarna serverade jag en vietnamesisk dippsås som angavs i originalreceptet jag länkade till överst samt stekta wokgrönsaker
Stektströmmingsflundra. Idag blir det panerad rödspätta och strömming här på bloggen. Lägg ut de rensade strömmingarna med köttsidan upp och salta och peppra
Dessvärre gillar inte min sambo stektströmming, så det blir väldigt sällan jag äter det. Lägg hälften av strömmingarna på en skärbräda, med skinnsidan ner
Foto av den tillagade sillarumpan blev det inte, stekt sill ser ut som stekt sill oavsett fyllning och helt ärligt är det inte alltid så enkelt att få till en glammig bild av stekt mat
Så det enda jag bidrar med är stekt inlagd strömming. Vi ska vara hemma hos mina föräldrar och pappa lagade gladeligen hela julbordet innan vi ens hann fundera på att dela upp rätterna
Det fanns även inlagd stektströmming och så testade jag Coops recept på rimmad strömming i senapssås, som blev ett gott alternativ till vanlig senapssill
Som den prisvärda strömmingen, (inte att förväxla i smak och utseende med sill från Västerhavet, trots att biologerna räknar de båda slagen till samma art)