Skala och skiva löken och låt den svettas i smör i en panna på svag värme utan att den tar färg. Men får jag välja så föredrar jagvanlig stekt strömming
4 Sill 500 g urvattnad steksill ca 2 dl vetemjöl 2 ägg ca 3 dl ströbröd 3 msk smör Lökgrädde 3 gula lökar 1 msk smör 3 dl vispgrädde salt och vitpeppar Till servering kokt skalpotatis 1/2 kruka dill Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
smör och olja till stekningen. eller sill. Stek i smör och olja och servera med potatismos. 600 gram strömming eller sill. 1548 till din strömming eller sill
Kanske inte en kalorisnål rätt men grädde, grädde, smör är gott ibland. Tycker att stekt salt sill är underbar sommarmat, idag blev det med lite puré till men nykokt färskpotatis är naturligtvis bäst
Stek den gyllenbrun på låg värme i hälften av smöret. Dubbelpanera under tiden sillfiléerna. Stek filéerna guldbruna i resterande smör på måttlig värme
Servera sillen med moset. Stek filéerna i smör eller kokosfett på båda sidor, cirka 2 minuter på varje sida. 500 g sill/strömmingsfilé. 3 msk smör/kokosfett
Stek sillen i smör tills de fått fin färg på båda sidorna. Det är ju inte speciellt nyttigt med massa smör, och när jag gör potatismos så ska det vara mycket smör
Stek i smör tills att den tar lite färg. Självfallet kan, och kanske skall, den ätas som den är med nypotatis, gräslök och gräddfil, men den blir också den underbar som stekt
Klipp bort ryggfenan på sillen och skölj och torka sillen med hushållspapper. Lägg upp potatisstomp och sill och strö över citron- och persiljeblandningen och pinjenötter