Servera potatismoset med den stektasillen, lingon och eventuellt finhackad rödlök. Jag älskar kombinationen potatismos och rödlök, brukar faktiskt blanda ner det i moset
Sist, men inte minst, så får vi ju inte glömma sillen. När vi nu ändå är lite inne på gamla sägner och påsktraditoner så tänkte jag bjuda er på en riktigt gammal klassiker - stekt inlagt strömming
Den var så god att till och med Sigurd som annars är en gnällig typ när det skall inmundigas stekt strömming tog en extra portion och smackade belåtet (nej det gjorde han inte men han kunde ha gjort)
Stektsill i ättika. Det är Ankis syrra som står för receptet och i hennes variant ligger det både rödlök och purjolök, det är säkert lite olika vilka sorters lökar som hamnar i löksillen
Idag var middagsplanen att steka saltsillfileér och göra löksås men då såg jag att det var en tävling på Instagram om en Asiatisk kokbok av Jennie Walldén som jag gärna vill ha så då fick sillen vänta
Blanda lök, sill, gräslök, dill, citronskal och ost i en bunke. 1200 g avrunnen matjessill. 1gräslök, rödlök och dillKör mjölet och matfettet i en matberedare. 1Hacka löken och fräs den mjuk i margarin eller smör i några minuter, Skär matjessillen i bitar