Varva i en bunke de stekta strömmingsfilerna med löken, moroten och dillen. Och dill och strömming är en fantastisk kombination, idag blir det inlagd ströming med vällagrad hårdost och rostat knäckebröd, glöm inte lite god gräddfil till
Det var lite enklare recept på sill, nåväl stekt kanske tar sin tid, men gott är det. om jag skulle ordna midsommarbuffe´så hade jag haft matjessill, någon av sillarna ovan, prinskorv, köttbullar, ägghalvor, nypotatis, gräddfil, finklippt gräslök, lite olika grönsaker, ngn sallad, lite exotiska frukter, varmrökt lax med romsås, matjestårtan ovan, lite ostar, gott bröd och lite knäckebröd
Skulle det mot förmodan bli stekt strömming över, vilket det blev hos mig då det var "så mycket ben", så lägg in de stekta filéerna i en lag och servera till ett gott knäckebröd
Den som vill vara mer traditionell serverar sill enligt konstens alla regler med hackad gräslök och gräddfil, eller den fantastiskt goda matjessillröran som du finner på den här länken
Jag stekte kycklingfiléer i bitar. Det brukar vi annars alltid ha och då finns det att äta av julskinka, sill, lax, köttbullar och prinskorv fram tills någon gång i januari
Servera med kokt skalpotatis, öl och knäckebröd. Lägg den på sillen i formen och häll på grädden. Klicka på hälften av matfettet och stek sillen i mitten av ugnen i ca 15 minuter. 4 urvattnade sillar
Kokta ägg på macka (bra bröd då alltså), ofta även med inlagd sill (förmodligen alldeles för mycket socker, men jag äter det ändå), stekta ägg med bacon och vita bönor i tomatsås, eller omelett