4 ca 800 g små potatisar 2 gula lökar 2 msk smör salt och peppar 100 g haricots verts (gröna bönor) 6 salladslökar 2 msk olivolja 1/2 dl grovhackad dill 8 urvattnade salta sillfiléer 1 1/2 dl grovt rågmjöl 2 msk smör 2 dl gräddfil Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Idag var middagsplanen att steka saltsillfileér och göra löksås men då såg jag att det var en tävling på Instagram om en Asiatisk kokbok av Jennie Walldén som jag gärna vill ha så då fick sillen vänta
Om man vill kan man ha daing (stekt kokosvinäger- och vitlöksmarinerad sill) eller t. Egentligen ska man servera den med ris och stekt fisk eller kött, men jag brukar äta den med bara ris till
Tänk på gamla klassiker som bruna bönor med stekt fläsk, stektsill med korintsås och just dillkött. Idag är finalen av den viktigaste tävligen i professionell matlagning i Sverige
Ät sill, makrill, vildlax, tonfisk, regnsbågsforell, sardiner, ostron. Baljväxter som kikärtor, vita bönor, svarta bönor (färska bönskidor och gröna ärtor är mildare, men bör ändå undvikas i början även vid grundläggande paleo)