4 Sill 500 g urvattnad steksill ca 2 dl vetemjöl 2 ägg ca 3 dl ströbröd 3 msk smör Lökgrädde 3 gula lökar 1 msk smör 3 dl vispgrädde salt och vitpeppar Till servering kokt skalpotatis 1/2 kruka dill Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Skölj sillen men behåll skinnet på, dubbelpanera i mjöl, ägg och ströbröd. Tycker att stekt salt sill är underbar sommarmat, idag blev det med lite puré till men nykokt färskpotatis är naturligtvis bäst
Läggsillfiléerna i vatten ungefär en timme. Självfallet kan, och kanske skall, den ätas som den är med nypotatis, gräslök och gräddfil, men den blir också den underbar som stekt
StektSill med Grönsaksröra Jag har varit lite tveksam till att steka fisk i våra små lägenhetskök tidigare, men den här gången är vi lyckligt lottade och har spisfläkt