Ryggbiff med ädelostsås. Var så sugen på en rejäl biff och mustigt rödvin denna fredag, vilken tur att jag då kikade in på Coop Extra som hade en liten skylt med 199 kr varje fredag för ryggbiff och entrecote, närproducerat och allt. Köpte lite småpotatis som jag kokade i ca 10 min i salt vatten och sedan på med olivolja, någon liten vitlökskklyfta och flingsalt rostelirost i ugnen ca 15 min tills det fått en fin färg
4-6 st potatisar 2-4 st morötter ca 1-2 msk olivolja ca 0. 2 skivor ryggbiff salt grovmalen svartpeppar smör att steka i. ca 1-2 msk olivolja ca 0. 2 skivor ryggbiff salt grovmalen svartpeppar
Värm olivolja i en tjockbottnad panna. Ryggbiff med fettkappan kvar i rejäla bitar ( en per person). Eftersom det känns som höst här i Sundsvall så passar det med lite vintriga smaker
Ringla över olivoljan och se till att kryddor och olivolja är jämnt fördelat. Låt inte morot och sparris ligga i den varma kastrullen för länge utan servera genast Ryggbiff
Slå ned en matsked olivolja i en stekpanna. (Det framgår av bilden hur just jag vill ha min ryggbiff. Blanda saften från den halva citronen med en halv deciliter olivolja, malen svartpeppar och lite salt
smör, olivolja eller kokosfett. Vaknar upp till en härligt solig morgon här i Göteborg. Våren är kommen. -) Med våren kommer ju också grillen fram mer och mer vilket gör matlagningen väldigt enkel tycker jag
kvällens middag vart en perfekt stektryggbiff med bakad potatis, bea, sallad och fetaost. Ryggbiff. Stek inte i olivolja utan ta rapsolja med en klick smör för bästa resultat
500 g ryggbiff i skivor. 2 msk olivolja. Sätt ugnen på 225°. Skala och skiva potatisen. Koka upp grädden. Lägg i potatis och salt och koka potatisen mjuk
700 gr ryggbiff i skivor. 2 msk olivolja. 700 gr ryggbiff i skivor. Ingredienser till 4 pers. smör och neutral olja att steka i 150 gr rumstempererat smör
2 st ryggbiff. 1 msk olivolja. Rumstemperera köttet. Salta och peppra köttet precis innan det ska stekas. Värm en stekpanna och lägg i matfettet och låt det fräsa och se-dan tystna