Stekt ryggbiff olivolja recept

Stekt ryggbiff med chili och vitlöksstekt svamp samt rödvinssås

Stekt ryggbiff med chili och vitlöksstekt svamp samt rödvinssås

2 msk olivolja 80 g smör 2 klyfta vitlök 3 schalottenlökar, finhackad 175 g champinjon, färska och i skivor 6 dl rött vin 1 dl vatten 1 msk strösocker 3 msk oxfond ca 2 msk färsk timjan 1 lagerblad salt peppar. Chili och vitlöksstekt svamp525 g champinjon, färska och i skivor 2 msk olivolja 30 g smör 1 klyfta vitlök 2 röda chilifrukter, finhackade 1 kruka färsk persilja salt peppar. Stektryggbiff480 g ryggbiff [4 bitar à 120 g] salt peppar 3 msk olivolja 50 g smör 1 klyfta vitlök 1 kruka färsk timjan
Ryggbiff med ädelostsås och ugnsrostad potatis grejar fredagsbiffen!

Ryggbiff med ädelostsås och ugnsrostad potatis grejar fredagsbiffen!

Ryggbiff med ädelostsås. Var så sugen på en rejäl biff och mustigt rödvin denna fredag, vilken tur att jag då kikade in på Coop Extra som hade en liten skylt med 199 kr varje fredag för ryggbiff och entrecote, närproducerat och allt. Köpte lite småpotatis som jag kokade i ca 10 min  i salt vatten och sedan på med olivolja, någon liten vitlökskklyfta och flingsalt rostelirost i ugnen ca 15 min tills det fått en fin färg
Ryggbiff med vitlökssås och ugnsstekt potatis

Ryggbiff med vitlökssås och ugnsstekt potatis

4-6 st potatisar 2-4 st morötter ca 1-2 msk olivolja ca 0. 2 skivor ryggbiff salt grovmalen svartpeppar smör att steka i. ca 1-2 msk olivolja ca 0. 2 skivor ryggbiff salt grovmalen svartpeppar
Ryggbiff med gratinerat parmesanmos, tryffelbearnaise och citronfräst brysselkål

Ryggbiff med gratinerat parmesanmos, tryffelbearnaise och citronfräst brysselkål

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 4 skiva(or) ryggbiff , à 200 g 0 st salt 0 st smör , att steka i 0 st svartpeppar 0 st olivolja , att steka i Brysselkål 1 st vitlöksklyfta(or) 500 gram brysselkål 0 st olivolja , att steka i 1 st flingsalt 1 st citron(er) , skalet och en skvätt saft 0 st svartpeppar Parmesanmos 1,5 kg mjölig potatis 2 dl mjölk 0 salt 25 gram smör 3 st äggula(or) 100 gram parmesanost , riven, (ca 2 dl) 0 vitpeppar , malen Tryffelbearnaise 100 gram smör 1 st Schalottenlök(ar) 1 tsk torkad dragon 1,5 krm salt 2 msk vatten 2 msk vitvinsvinäger 2 st äggula(or) 1 tsk tryffelolja Köp receptet
Ryggbiff och potatismos med västerbottenost

Ryggbiff och potatismos med västerbottenost

Ringla över olivoljan och se till att kryddor och olivolja är jämnt fördelat. Låt inte morot och sparris ligga i den varma kastrullen för länge utan servera genast Ryggbiff
Grillad ryggbiff med kryddstarka grönsaker

Grillad ryggbiff med kryddstarka grönsaker

smör, olivolja eller kokosfett. Vaknar upp till en härligt solig morgon här i Göteborg. Våren är kommen. -) Med våren kommer ju också grillen fram mer och mer vilket gör matlagningen väldigt enkel tycker jag
Ryggbiff med gratinerat parmesanmos, tryffelbearnaise och citronfräst brysselkål

Ryggbiff med gratinerat parmesanmos, tryffelbearnaise och citronfräst brysselkål

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 4 skiva(or) ryggbiff , à 200 g 0 st salt 0 st smör , att steka i 0 st svartpeppar 0 st olivolja , att steka i Brysselkål 1 st vitlöksklyfta(or) 500 gram brysselkål 0 st olivolja , att steka i 1 st flingsalt 1 st citron(er) , skalet och en skvätt saft 0 st svartpeppar Parmesanmos 1,5 kg mjölig potatis 2 dl mjölk 0 salt 25 gram smör 3 st äggula(or) 100 gram parmesanost , riven, (ca 2 dl) 0 vitpeppar , malen Tryffelbearnaise 100 gram smör 1 st Schalottenlök(ar) 1 tsk torkad dragon 1,5 krm salt 2 msk vatten 2 msk vitvinsvinäger 2 st äggula(or) 1 tsk tryffelolja Köp receptet
Stekt biff med bbq-kryddsmör och rostad potatis

Stekt biff med bbq-kryddsmör och rostad potatis

700 g ryggbiff i skivor smör och neutral olja, att steka i 150 g smör, rumstempererat 1 gul lök, finhackad (liten) 2 klyfta vitlök, finhackade 2 tsk chilipulver 1,5 tsk rökt paprikapulver 1 tsk malen spiskummin 1 tsk worcestersås 0,5 tsk salt svartpeppar, nymalen 900 g delikatesspotatis 2 msk olivolja 1 msk japansk soja 1 msk rörsocker 1 kvist rosmarin salt peppar
Att steka kött

Att steka kött

kvällens middag vart en perfekt stektryggbiff med bakad potatis, bea, sallad och fetaost. Ryggbiff. Stek inte i olivolja utan ta rapsolja med en klick smör för bästa resultat
Grillad ryggbiff

Grillad ryggbiff

blanda ryggbiffarna med olivolja, salt och peppar. Dela paprikor i fyra kinder vardera blanda med olivolja, salt och peppar i en skål
Stekt biff med potatisgratäng

Stekt biff med potatisgratäng

500 g ryggbiff i skivor. 2 msk olivolja. Sätt ugnen på 225°. Skala och skiva potatisen. Koka upp grädden. Lägg i potatis och salt och koka potatisen mjuk
Grillad ryggbiff med varm tomat- och kaprissalsa

Grillad ryggbiff med varm tomat- och kaprissalsa

2 st ryggbiff. 1 msk olivolja. Rumstemperera köttet. Salta och peppra köttet precis innan det ska stekas. Värm en stekpanna och lägg i matfettet och låt det fräsa och se-dan tystna
Sallad med ryggbiff och chimichurri

Sallad med ryggbiff och chimichurri

Häll i olivoljan och kör en stund till. Om du inte har grillen igång går det såklart att steka ryggbiffen i het panna