Som jag skrivit om tidigare så har jag försökt att lära mig att gilla polenta. Förra gången som jag lagade polenta var faktiskt första gången som jag tyckte det blev gott (se det receptet här)
Stekt vårlök. Jag hade ankbröst, pistagepesto och polenta i kylen. Polenta är väldigt tacksamt då det kommer till rester, för när den svalnar så stelnar den vilket innebär att du kan skära bitar av den och sedan steka dem krispiga i en stekanna
Polenta med tomat och harissa, spenat och stekt ägg. Jag tyckte det verkade lite udda att servera ett lösstekt ägg till, men det passade faktiskt riktigt bra ihop med de andra smakerna och konsistenserna
Det blir stektpolenta med rödlöksmarmelad, shitaketapenade och rökt tofu. Till min middag la jag även till lite rökt tofu som jag stekte knaprig i tunna skivor
Stektpolenta. Ta av kastrullen från spisen och häll upp polentan i en form (t. När polentan svalnat kommer du (förhoppningsvis) att ha en hyfsat fast polentakaka som du försiktigt kan hälla ut ur formen
Sallad, jag hade kycklingbitar men det går lika bra med stekt tofu eller sojafiléer. Jag köpte polenta för över ett år sedan för att jag var nyfiken på hur det smakade, sedan har paketen stått i mitt skafferi oöppnat
Ikväll blev det stektpolenta med grönt. Daniel är ute med ”grabbarna” och spelar golf och dricker öl, bastar och umgås – som bara grabbar kan (- fast alla är över 40