stektlax. Ja, jag vet att jag tjatar om squash vartenda år, och så även i år. Dillstuvad squash. Smält smör i en kastrull och lägg i de squashen och fräs upp
Varva sedan squashlager med laxröra. Hyvla squashen och täck botten med ett lager. Jag ville kalla kvällens middagsrätt för laxlasagne men det blev mött med viss skepsis från övriga familjemedlemmar då den innehåller varken pastaplattor eller ostsås
mer balsamvinäger och kryddor innan du serverar röran, gärna till fisk och lite stekt halloumiost. Enligt säkra källor ska man hitta lök, tomater, aubergine, squash och paprika i röran, men i vårt kök hamnade det även vitlök, lite örter och balsamvinäger i grytan, allt för att piffa till smakerna
Jag åt stekta grönsaker till (brysselkål, paprika, squash, purjolök, gurka + fetaost) som jag kryddade upp rejält med ytterligare julsmaker såsom ingefära, gurkmeja, lite kanel, chili, salt och peppar
Jag blandade ihop den med squashtagliatelle och stekt kyckling. Kycklingen kan bytas ut mot lax. Gör tagliatelle av en squash med en grönsakssvarv, eller om man som jag inte har en en sådan
Måndagen den 14/3 – Stekt blomkålsris med kabanoss och chillisås. Tisdagen den 15/3 – Lax på spenatbädd. Onsdagen den 16/3 – Ost- och baconpaj med squash. Lördagen den 19/3 – Kycklingburgare på surdegsbröd toppat med squashpasta. Söndagen den 20/3 – Helstekt ytterfile med karamelliserade rotfrukter, svampsås och duschessetoppar
Jag hade kokt bulgur dagen innan så jag hackade alla grönsakerna och stekte i ordentligt med kokosolja tills svampen hade krympt, rörde sedan ner bulgur och kryddade med ”lagom” av mangocurry, saltade och rörde ner vatten och krossad tomat så det blev ”lagom geggigt”