Lyft upp laxen och lägg på ett fat. Häll såsen över laxen. Servera laxen med ris, gurka och lime. 4 laxfileér. 1 msk sesamfrön. Stek laxen i olja, ca 2 minuter per sida. Relaterat 4 laxfileér. 1 msk sesamfrön
Det kändes faktiskt som att paneringen bidrog till att skydda laxen från att bli överstekt. Att stå och skala och hacka ingredienser till en sallad, samtidigt som jag panerade och stekte fisk, det var nästan för mycket
Den här gången testade jag marinad med japansk soja, ingefära, citron och lite salt och rullade sedan laxkuberna i sesamfrön strax innan jag stekte dem i olja
Jag stektelaxfiléer lite lätt på vardera sida i den syrliga marinaden (flaskan med rosa etikett). Hällde (lagom) av den goda sojan över laxbitarna och strödde sedan över rostade sesamfrön samt färsk koriander
Laxen bakas i ugn på låg temperatur för att hållas nyttig efter att ha täckts med sumacpulver och furikake-sprinkles som innehåller svart & vita sesamfrön, shisoblad (som helt enkelt är bladmynta och har noter av både mynta, svarta vinbärsblad och basilika) och nori (som är en japansk nyttig alg, den som viras runt makirullar bland sushin)
Vänd laxen i sesamfröna, salta och peppra. Svarta och vita sesamfrön. De serverade tonfisk, men det är svårt att hitta tonfisk av samma kvalitet i Sverige, så jag använder lax istället
ris, att servera till 1 dl japansk soja 3 tsk honung (eller råsocker) 50 g färsk ingefära 600 g laxfilé 400 g broccoli 4 klyftor vitlök matolja, att steka i 3 msk sesamfrön 1 msk sesamolja salt